TREĆA FAZA ISPITIVANJA RUSKE VAKCINE Na redu testiranje 40.000 dobrovoljaca

Hi-techLifestyleSvetVestiZdravlje

2.9.2020 12:35 Autor: Vladimir Jokanović 0

TREĆA FAZA ISPITIVANJA RUSKE VAKCINE Na redu testiranje 40.000 dobrovoljaca TREĆA FAZA ISPITIVANJA RUSKE VAKCINE Na redu testiranje 40.000 dobrovoljaca
Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnik V uskoro će ući u treću fazu ispitivanja, koja podrazumeva masovnu kampanju vakcinacije dobrovoljaca, njih 40.000. Kako je... TREĆA FAZA ISPITIVANJA RUSKE VAKCINE Na redu testiranje 40.000 dobrovoljaca

Ruska vakcina protiv korona virusa Sputnik V uskoro će ući u treću fazu ispitivanja, koja podrazumeva masovnu kampanju vakcinacije dobrovoljaca, njih 40.000.

Kako je najavio ruski ministar zdravlja Mihail Muraško, prve masovne isporuke vakcine planirane su u septembru, prenosi Moscow Times, pozivajući se na TASS.

Prema njegovim rečima proizvodnja traje uporedo sa praćenjem efikasnosti vakcine nakon registracije. Masovna vakcinacija započeće među dobrovoljcima u oktobru, mesec dana nakon očekivanog pokretanja industrijske proizvodnje.

„Vakcina će biti pre svega isporučena zdravstvenim radnicima i nastavnicima“, rekao je Muraško, koji je istakao da će vakcinacija biti „potpuno dobrovoljna“. Ministar je naveo da je do sada regrutovano 2.500 od 40.000 dobrovoljaca.

Maksimalan kapacitet testiranja očekuje se u novembru i decembru, a kako tvrdi Moskva, više od 20 država zatražilo je preko milijardu doza. Rusko Ministarstvo zdravlja očekuje da će vakcina biti puštena u civilni promet 1. januara iduće godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...