Rusija se ekonomski oporavlja

Trgovinski promet za šest meseci iznosio 340 milijardi dolara

SvetVesti

12.8.2021 17:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Trgovinski promet za šest meseci iznosio 340 milijardi dolara Trgovinski promet za šest meseci iznosio 340 milijardi dolara
Trgovina u Rusiji će 2021. dostići nivo iz 2019. godine, što ukazuje na ekonomski oporavak, saopštio je šef Federalne carinske službe Rusije Vladimir Bulavin... Trgovinski promet za šest meseci iznosio 340 milijardi dolara

Trgovina u Rusiji će 2021. dostići nivo iz 2019. godine, što ukazuje na ekonomski oporavak, saopštio je šef Federalne carinske službe Rusije Vladimir Bulavin na sastanku sa ruskim premijerom Mihailom Mišustinom (Mikhail Mishustin).

„Ove godine je trgovinski promet za šest meseci iznosio 340 milijardi dolara. Što je za 27 odsto više nego prošle godine. Trend je da smo počeli da uvozimo više mašina, mehanizama, tehnoloških linija, proizvoda od plastike. Sve to svedoči o činjenici da naša ekonomija oživljava. Verujemo da ćemo u smislu prometa ove godine dostići nivo 2019. godine „, istakao je Bulavin, a preneo je TASS.

On je napomenuo da je Kina na prvom mestu kad su u pitanju glavni partneri Rusije u međusobnoj trgovini, a zatim slede Nemačka, Holandija, Belorusija i SAD.

Bulavin je istakao da je Carinska služba u prvoj polovini 2021. godine uložila u budžet 28 odsto više sredstava nego što je naznačeno u izveštaju.

„Već možemo sumirati neke rezultate rada za prvu polovinu godine. Federalna carinska služba je za šest meseci u federalni budžet prebacila 2.960 milijardi dolara, što je 28 odsto više od prognoze“, zaključio je on.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...