TURISTI OVOG LETA BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE ZA ODMOR Tara, Zlatibor i Stara planina među top tri

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

27.10.2020 10:23 Autor: Marija Jovanović 1

TURISTI OVOG LETA BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE ZA ODMOR Tara, Zlatibor i Stara planina među top tri TURISTI OVOG LETA BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE ZA ODMOR Tara, Zlatibor i Stara planina među top tri
Najviše turista tokom leta opredelilo se za jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje njih izabralo je više jednodnevnih izleta, dok su na trećem... TURISTI OVOG LETA BIRALI DOMAĆE DESTINACIJE ZA ODMOR Tara, Zlatibor i Stara planina među top tri

Najviše turista tokom leta opredelilo se za jedan višednevni odmor u Srbiji, nešto manje njih izabralo je više jednodnevnih izleta, dok su na trećem mestu oni koji su išli na nekoliko višednevnih odmora, pokazuje anketa TOS „Koju avanturu ste izabrali ovog leta?“.

Turističkoj ponudi Srbije ispitanici su dali vrlodobru prosečnu ocenu 3,8 od 5, pokazuje anketno ispitivanje koje je TOS sproveo u periodu od 27. septembra do 16. oktobra putem sajta www.srbija.travel.

Foto: TO Zlatibor

Takvoj oceni, doprineli su pozitivni utisci, koji se najviše odnose na prirodne lepote, blizinu destinacija, upoznavanje sopstvene zemlje i gostoprimstvo, dok su zamerke bile na račun kvaliteta puteva, cena i nečistoće na javnim površinama.

Foto: TO Zlatibor

Tara, Zlatibor, Stara planina i Kopaonik, bile su najtraženije destinacije među učesnicima ankete. Tara je prva i na listi lokaliteta koji su im se najviše dopali, a odmah potom dolaze i Uvac i Golubac, navode u TOS.

Najviše njih koristilo je privatne objekte za smeštaj, dok su hoteli na drugom mestu. Ispitanici su uglavnom putovali porodično, nešto manje sa prijateljima i partnerom.

Na odluku o tome koju će avanturu izabrati ovog leta, najviše su uticale preporuke prijatelja, instagram postovi, sajtovi, kao i kampanja TOS „Izaberi svoju avanturu! #vidisrbiju“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...