TURISTIČKI SEKTOR U SRBIJI PRED BANKROTOM Neophodna pomoć države

BiznisIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

14.7.2020 11:34 Autor: Ljiljana Begović 5

TURISTIČKI SEKTOR U SRBIJI PRED BANKROTOM Neophodna pomoć države TURISTIČKI SEKTOR U SRBIJI PRED BANKROTOM Neophodna pomoć države
Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić kaže da će turistički sektor zatražiti pomoć od države, jer će u suprotnom mnoga preduzeća... TURISTIČKI SEKTOR U SRBIJI PRED BANKROTOM Neophodna pomoć države

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić kaže da će turistički sektor zatražiti pomoć od države, jer će u suprotnom mnoga preduzeća koja se bave turizmom bankrotirati.

„Uputićemo državi apel za pomoć ovom sektoru, koja je najavljena ranije, ali nije realizovana. Bez pomoći države mislim da će veliki broj preduzeća iz ovog sektora da bankrotira“, rekao je Seničić. On je dodao da turistički sektor nema perspektivu, da je promet agencija pao za više od 90 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Oko 100.000 ljudi u Srbiji neposredno ili posredno zavisi od turizma. Biće to izuzetan socijalni udarac, ako ne dođe do neke pomoći“, naglasio je Seničić za TV Pink, prenosi Tanjug.

Foto: Pixabay.com

Neizvesna situacija sa Grčkom

Podsetio je da  u Grčkoj važe nova pravila za sve turiste koji ulaze u tu zemlju kopnom, jer moraju da imaju negativan test na koronu ne stariji od 72 sata, kao i da srpski turisti ne mogu da putuju u Grčku do 15. jula.

„Vrlo je specifična situacija. Očekujemo u toku dana da vidimo da li će Grčka i srpske turiste svrstati u tu kategoriju gde ćemo moći da putujemo sa negativnim testom“, naveo je on.

Ističe da će biti teško da se uradi PCR test u Srbiji i da se rezultati dobiju za 72 sata, te ukoliko ta mera ostane čarter letovi za Grčku neće moći da se realizuju.

Plan je bio da od 24. jula krenu redovni čarter letovi za Grčku.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...