Integrisani turski i srpski medicinski sistemi

Turski Acibadem zvanično postao većinski vlasnik Bel Medica

LifestyleSrbijaVestiZdravlje

16.7.2021 16:01 Autor: Marija Jovanović 0

Turski Acibadem zvanično postao većinski vlasnik Bel Medica Turski Acibadem zvanično postao većinski vlasnik Bel Medica
Potpisivanjem ugovora u Beogradu danas je ozvaničena integracija dva velika medicinska sistema – turskog Acibadema, jednog od najvećih bolničkih lanaca na svetu i srpske... Turski Acibadem zvanično postao većinski vlasnik Bel Medica

Potpisivanjem ugovora u Beogradu danas je ozvaničena integracija dva velika medicinska sistema – turskog Acibadema, jednog od najvećih bolničkih lanaca na svetu i srpske privatne bolnice Bel Medic. Ugovor su potpisali vlasnici i osnivači Bel Medic Jasmina i Milan Knežević i vlasnik i osnivač Acibadema gospodin Mehmet Ali Aydınlar.

Na ovaj način Acibadem je postao većinski vlasnik Bel Medica, vodeće privatne zdravstvene ustanove u Srbiji sa tradicijom dugom 26 godina, koja će ubuduće poslovati pod nazivom „Acıbadem Bel Medic“, a suvlasnik i generalni direktor, kao i do sada, biće dr Jasmina Knežević, navodi se u saopštenju ove srpske bolnice.

Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH. Dr Jasmina Knežević, osnivač i generalni direktor Bel Medica, izrazila je zadovoljstvo što je Bel Medic postao partner lancu bolnica svetske klase.

Foto: Bel Medic

”Ovo je nov početak za Bel Medic, veliki uspeh i svi ćemo zajedno da napredujemo. Želimo da od medicine i Bel Medica napravimo uspešnu priču od koje će korist da imaju i pacijenti i Srbija”, kazala je ona nakon potpisivanja ugovora i dodala da je jedan od planova ekudacija medicinskog osoblja kroz edukativni centar i fakultet Acibadema.

Vlasnik i osnivač Acibadema Mehmet Ali Aydınla izjavio je da je ovo veliki posao za sve. Izrazio je uverenje da će zdravstvene usluge u Srbiji biti podignute na mnogo viši nivo zahvaljući sinergiji koja će se stvoriti u saradnji Acibadema sa Bel Medicom.

Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji, a sada i u Srbiji, sa 21 bolnicom, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 doktora.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...