U CRNOJ GORI 63 MILIONERA Najveći konto u banci ima nerezident, skoro 10 miliona evra

BankeNovacRegionVesti

1.10.2020 11:03 Autor: Ljiljana Begović 3

U CRNOJ GORI 63 MILIONERA Najveći konto u banci ima nerezident, skoro 10 miliona evra U CRNOJ GORI 63 MILIONERA Najveći konto u banci ima nerezident, skoro 10 miliona evra
U Crnoj Gori je 63 milionera, pokazuju mesečni podaci koje banke dostavljaju Centralnoj banci. Najveći depozit fizičkog lica iznosi 9,7 miliona evra, a reč... U CRNOJ GORI 63 MILIONERA Najveći konto u banci ima nerezident, skoro 10 miliona evra

U Crnoj Gori je 63 milionera, pokazuju mesečni podaci koje banke dostavljaju Centralnoj banci. Najveći depozit fizičkog lica iznosi 9,7 miliona evra, a reč je o nerezidentu.

„Broj građana koji imaju depozit u iznosu od milion i više evra je veći za tri u odnosu na kraj februara 2020. godine“, objasnili su iz Centralne banke.

Dok je broj milionera povećan, najveći pojedinačni depozit se smanjio za 900.000 evra.

Foto: Piqsels.com

Poslednji podaci Centralne banke Crne Gore pokazuju da depozit veći od tri miliona evra ima osam fizičkih lica.

„Dva fizička lica imaju depozit u iznosu većem od pet miliona, dok nema fizičkih lica koja imaju depozit veći od deset miliona evra“, kažu u Centralnoj banci, piše Pobjeda.

Zakon sprečava da se saopšti podatak koja osoba ima najveći konto u banci.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...