U GRČKU SAMO PREKO PRELAZA EVZONI Severna Makedonija odobrila tranzit za građane Srbije

BiznisRegionTurizamVesti

14.6.2020 09:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U GRČKU SAMO PREKO PRELAZA EVZONI Severna Makedonija odobrila tranzit za građane Srbije U GRČKU SAMO PREKO PRELAZA EVZONI Severna Makedonija odobrila tranzit za građane Srbije
Vlada Severne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz tu zemlju, a odluka stupa na snagu u ponedeljak, 15. juna, javljaju grčki mediji, prenosi RTS.... U GRČKU SAMO PREKO PRELAZA EVZONI Severna Makedonija odobrila tranzit za građane Srbije

Vlada Severne Makedonije odobrila je tranzit turista kroz tu zemlju, a odluka stupa na snagu u ponedeljak, 15. juna, javljaju grčki mediji, prenosi RTS.

Po novoj odluci, turisti će moći da se zadrže u Severnoj Makedoniji maksimalno pet sati.

Severna Makedonija će prema Grčkoj, koja od ponedeljka otvara svoje granice i za građane Srbije, otvoriti samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dojran ostaje zatvoren.

Makedonska agencija MIA javila je u subotu da je Vlada Severne Makedonije usvojila protokol o tranzitu turista na prelazima Tabanovce, Dever Bair, Bogorodica, Afasan, Blace i aerodrom Skoplje.

Kako je saopšteno posle sednice vlade, tranzit turista podrazumeva ulaz na jedan granični prelaz i izlaz na drugi, tako da u Severnoj Makedoniji oni mogu da se zadrže najviše pet sati, prenosi agencija MIA.

To će biti potvrđivano izjavom koju će putnici popunjavati na ulazu u Severnu Makedoniju, a potom je predavati graničnoj policiji kada izlaze iz zemlje.

  • GocaBG

    14.6.2020 #1 Author

    Stroge mere vlade Makedonije,ali i jedini nacin da se zbog pandemije koriste dva prelaza za ulaz i izlaz iz zemlje…

    Odgovori

  • Maja

    14.6.2020 #2 Author

    Bar se moze preko Makedonije,to ce biti dobra vest za one koji idu u Grcku

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...