biće organizovan poseban konkurs za kuće oštećene u zemljotresima

U Hrvatskoj 40 miliona evra bespovratnih sredstava za energetski efikasnija domaćinstva

EURegionVesti

9.9.2021 10:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U Hrvatskoj 40 miliona evra bespovratnih sredstava za energetski efikasnija domaćinstva U Hrvatskoj 40 miliona evra bespovratnih sredstava za energetski efikasnija domaćinstva
Hrvatski Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost, na osnovu odluke vlade, nastavlja sa sufinansiranjem energetske obnove porodičnih kuća, a za te potrebe je osigurano 300... U Hrvatskoj 40 miliona evra bespovratnih sredstava za energetski efikasnija domaćinstva

Hrvatski Fond za zaštitu okoline i energetsku efikasnost, na osnovu odluke vlade, nastavlja sa sufinansiranjem energetske obnove porodičnih kuća, a za te potrebe je osigurano 300 miliona kuna bespovratnih sredstava (oko 40 miliona evra), dok će javni poziv objaviti sredinom septembra.

“Interes za ovaj program i dalje je značajan. Ove godine smo zato uspeli osigurati čak 300 miliona kuna bespovratnih sredstava, što je za 100 miliona kuna više nego prošle godine”, kaže direktor Fonda Siniša Kukić.

Ističe kako su u Fondu takođe osigurali i dodatnih 100 miliona kuna za kuće koje su oštećene u nedavnim zemljotresima, te se za takve objekte planira objava posebnog konkursa u oktobru.

Fond je prošle godine sufinansiranje obnove odobrio za 3.100 kuća, a razlika u odnosu na dosadašnje sprovođenje programa je što će se u okviru istog poziva sufinansirati i kompletna energetska obnova, kao i samostalni sistemi za korišćenje obnovljivih izvora energije, uključujući solarne panele, prenosi Poslovni.hr.

Energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava i dalje će se sufinansirati sa do 60 odsto bespovratnih sredstava i podrazumeva obavezno povećanje toplotne zaštite nekog od gradivnih elemenata, poput spoljašnjih zidova, krova, poda ili stolarije, a može uključivati i ugradnju sistema za korišćenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponskog sistema za proizvodnju električne energije.

  • SUNCOKRET

    22.9.2022 #1 Author

    Lako je pricati ali treba nesto i uraditi. I mi smo pričali o subvencijama za zamenu stolarije i ne bi ništa do sada.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...