hrvatski premijer plenković kaže da se mora napraviti ravnoteža između posla i porodice

U Hrvatskoj rad nedeljom samo u turističkoj sezoni

U fokusuVesti

17.5.2021 19:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

U Hrvatskoj rad nedeljom samo u turističkoj sezoni U Hrvatskoj rad nedeljom samo u turističkoj sezoni
Zabrana rada nedeljom, osim 16 nedelja u godini, dobra je za hrvatsku porodicu i želimo dobiti podršku za taj potez kroz intenzivni dijalog, izjavio... U Hrvatskoj rad nedeljom samo u turističkoj sezoni

Zabrana rada nedeljom, osim 16 nedelja u godini, dobra je za hrvatsku porodicu i želimo dobiti podršku za taj potez kroz intenzivni dijalog, izjavio je premijer Hrvatske Andrej Plenković nakon što je o tome na sednici Privredno-socijalnog veća razgovarao sa sindikatima i poslodavcima.

„Smatramo da je ovo potez, koji je u duhu naše tradicije i kulture i koji je dobar za nukleus hrvatskog društva, a to je hrvatska porodica zato idemo s ovim predlogom”, rekao je Plenković novinarima nakon sednice Privredno-socijalnog veća.

Plenković je istakao da se predlogom o zabrani rada nedeljom, uz izuzetak 16 nedelja, vodi računa o Hrvatskoj kao turističkoj zemlji, o privredi i delom potrošačkim navikama, a s druge strane ostvaruje ravnoteža poslovnog i porodičnog života.

  • Goca Bg

    17.5.2021 #1 Author

    Tako bi trebalo svuda uvesti..

    Odgovori

  • Tina

    17.5.2021 #2 Author

    To je dobar razlog da se ne radi nedeljom

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...