Hrvatska beleži manji broj prodatih nekretnina

U Istri svaku drugu kuću kupili stranci

NekretnineNovacRegionVesti

5.6.2021 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

U Istri svaku drugu kuću kupili stranci U Istri svaku drugu kuću kupili stranci
U godini pandemije i zemljotresa u Hrvatskoj je prodato skoro 32.000 nekretnina, tri hiljade manje nego 2019. godine, a taj pad je uglavnom vezan... U Istri svaku drugu kuću kupili stranci

U godini pandemije i zemljotresa u Hrvatskoj je prodato skoro 32.000 nekretnina, tri hiljade manje nego 2019. godine, a taj pad je uglavnom vezan za priobalje i županije na Jadranu, dok su u Istri gotovo svaku drugu nekretninu kupili stranci.

Najviše stanova prodato je u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, oko 12.000, a nešto više od 10.000 nekretnina promenilo je vlasnika u jadranskim županijama i nešto više od 9.000 u svim ostalim sredinama u Hrvatskoj, piše Večernji list.

Stranci su prošle godine kupili četiri od deset prodatih nekretnina u Istarskoj županiji, tri od deset u Primorskoj-goranskoj, svaku četvrtu u Zadarskoj županiji, svaku petu počevši od Dubrovnika do Šibenskog područja i 16 posto u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Najviše stranih kupaca nekretnina dolazi iz Nemačke, Austrije i Slovenije.

  • Anna

    5.6.2021 #1 Author

    Tužno. 🙁

    Odgovori

  • GocaBG

    5.6.2021 #2 Author

    Kupuje ko ima para…

    Odgovori

  • Bellai

    13.11.2021 #3 Author

    Pa za taj novac koliko kostaju kuce tamo mogu samo da ih priuste stranci!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...