Sve ih je više u saobraćaju i svi ih voze

U Italiji u pripremi zakon o električnim trotinetima

AutomobiliEULifestyleVesti

8.8.2021 09:19 Autor: Marko Miladinović 0

U Italiji u pripremi zakon o električnim trotinetima U Italiji u pripremi zakon o električnim trotinetima
Zbog eksplozivnog rasta broja električnih trotineta u saobraćaju, kako piše novinska agencija Agi, italijanska vlada radi na regulativi kojom će se regulisati njihovo kretanje... U Italiji u pripremi zakon o električnim trotinetima

Zbog eksplozivnog rasta broja električnih trotineta u saobraćaju, kako piše novinska agencija Agi, italijanska vlada radi na regulativi kojom će se regulisati njihovo kretanje i upotreba na ulicama.

U parlamentarnoj komisiji za transport se priprema ad hoc zakon, kojim će se regulisati učešće i upotreba ovog prevoznog sredstva.

Planira se, između ostalog, obavezno nošenje zaštitne kacige, ograničenje brzine na 30 kilometara, te zabrana upotrebe za maloletna lica.

Na početku pandemije virusa Covid-19, italijanska vlada je podsticala građane da umesto gradskog prevoza koriste što je moguće više bicikle i električne trotinete. Čak je odvojila i novac za podsticaje i pomoć onima koji se odluče na njihovu kupovinu.

Ta uredba je donesena ne samo da bi se smanjila gužva, a time i mogućnost zaraze korona virusom u javnim sredstvima saobraćaja, već i da se smanji zagađenje životne okoline.

Međutim, u samo godinu dana upotreba elektičnih trotineta je mnogostruko porasla, pa sada oni u svakodnevnom saobraćaju, u nedostatku jasnih pravila, često uzrokuju probleme.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...