Velika Britanija se priprema za potpuno otvaranja tokom leta

U narednih mesec dana tri fudbalska meča sa publikom

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

6.4.2021 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

U narednih mesec dana tri fudbalska meča sa publikom U narednih mesec dana tri fudbalska meča sa publikom
Britanci su sve ozbiljniji u pripremama za potpuno otvaranje tokom leta. Kako najavljuje Sunday Times, dogovoreno je da se u narednom periodu održi nekoliko... U narednih mesec dana tri fudbalska meča sa publikom

Britanci su sve ozbiljniji u pripremama za potpuno otvaranje tokom leta. Kako najavljuje Sunday Times, dogovoreno je da se u narednom periodu održi nekoliko tzv. pilot događaja, kako bi se videlo da li javna dešavanja sa publikom mogu da se masovnije odobre.

Izabrani događaji su – tri fudbalske utakmice na stadionima Wembly, Hertfordshire Mass Run, Svetsko prvenstvo u snukeru u Sheffieldu, konferenciju, projekciju filmova i stand up veče. Prvi pilot događaj biće Noć komedije u Liverpoolu 16. aprila, a poslednje FA kup 15. maja.

Na četiri događaja u Liverpoolu, publika će biti testirana na korona virus pre i nakon dešavanja, proveriće se ventilacija, kao i dostupnost prostora za ulaz i izlaz.

Malo širi i ambiciozniji plan je i testiranje aplikacije za otkrivanje zaraženih osoba, preko koje bi bile dostupne informacije da li je osoba koja želi da uđe na događaj vakcinisana, ima negativne rezultate testa na prisutnost virusa ili antitela.

Britanski ministar Majkl Gov, koji je zadužen da ispita mogućnost „kovid sertifikata“, tvrdi da su u Britaniji sve bliže da primene rešenja slična onima koja se koriste u Izraelu.

„Vakcinisanje je moćan alat, ali nikada ne može da pruži stoprocentnu zaštitu. Zato moramo razmotriti svaku potencijalno dostupnu opciju kako bi osigurali najbrži, najsigurniji i najodrživiji povratak u normalu“, napisao je Gov u autorskom tekstu u Sunday Telegraph.

  • Tina

    6.4.2021 #1 Author

    Pocelo je polako da se sve normalizuje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...