ukupno traženo 1,3 milijardi evra za donacije cepiva ka zemljama sa niskim I srednjim prihodima

U predlogu budžeta EU dodatni novac za vakcine i vanredne situacije

EUVesti

11.10.2021 14:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U predlogu budžeta EU dodatni novac za vakcine i vanredne situacije U predlogu budžeta EU dodatni novac za vakcine i vanredne situacije
Evropska komisija predložila je izmene i dopune budžeta EU za 2021. godinu kako bi se obezbedilo dodatnih 450 miliona evra čime bi se dostigla... U predlogu budžeta EU dodatni novac za vakcine i vanredne situacije

Evropska komisija predložila je izmene i dopune budžeta EU za 2021. godinu kako bi se obezbedilo dodatnih 450 miliona evra čime bi se dostigla suma od 1,3 milijarde evra potrebnih za donaciju dodatnih 200 miliona doza vakcina u borbi protiv virusa Covid-19 za zemlje sa niskim i srednjim prihodima putem mehanizma Covax.

Izmenom budžeta predloženo je i jačanje EU Mehanizma civilne zaštite sa 57,8 miliona evra, prenosi Tanjug.

U Briselu napominju da se sredstva za vanredne situacije moraju povećati kako bi se pokrili troškovi odgovora na vanredne situacije koje su se dogodile letos, uključujući letove za repatrijaciju za drzavljane EU iz Avganistana, operacije na Haitiju nakon zemljotresa i borbe protiv šumskih požara širom Evrope.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...