U REGIONU PANDEMIJA NE POSUSTAJE Starački domovi nova žarišta u Sloveniji, Hrvatska po broju umrlih među 10 najgorih zemalja EU

RegionVesti

18.11.2020 10:01 Autor: Marija Jovanović 4

U REGIONU PANDEMIJA NE POSUSTAJE Starački domovi nova žarišta u Sloveniji, Hrvatska po broju umrlih među 10 najgorih zemalja EU U REGIONU PANDEMIJA NE POSUSTAJE Starački domovi nova žarišta u Sloveniji, Hrvatska po broju umrlih među 10 najgorih zemalja EU
U 85 odsto staračkih domova u Sloveniji potvrđeni su slučajevi korona virusa, izjavio je portparol vlade Jelko Kacin, navodeći da su domovi za stare... U REGIONU PANDEMIJA NE POSUSTAJE Starački domovi nova žarišta u Sloveniji, Hrvatska po broju umrlih među 10 najgorih zemalja EU

U 85 odsto staračkih domova u Sloveniji potvrđeni su slučajevi korona virusa, izjavio je portparol vlade Jelko Kacin, navodeći da su domovi za stare ponovo žarišta zaraze.

Među korisnicima staračkih domova trenutno su aktivna 1.962 slučaja infekcije među ukupno 19.000 korisnika staračkih domova, a potvrđeno je 797 slučajeva infekcije među skoro 12.300 članova osoblja.

Ministar zdravlja Tomaž Gantar najavio je testiranje za sve zaposlene u staračkim domovima, prenose tamošnji mediji.

Foto: Tanjug/AP

Kacin je rekao da ulazak korona virusa u domove za stare predstavlja razlog za veliku zabrinutost, jer je reč o najugroženijoj grupi sklonoj teškom obliku infekcije.

Podaci pokazuju da je više od polovine smrtnih slučajeva Covid-19 zabeleženo kod osoba starijih od 85 godina, naveo je Kacin.

Hrvatska se približava Francuskoj i Španiji

Po broju umrlih od Covid-19, ali i po broju novozaraženih Hrvatska se nalazi  među 10 najgorih zemalja u EU, pokazuju podaci Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC).

Kako pokazuju tablice umrlih od korona virusa na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana, Hrvatska je vrlo blizu Francuske, Poljske, Španije i Slovenije, koje poslednjih dana i sedmica drastično pooštravaju protivepidemijske mere kako bi zaustavile negativne trendove, prenosi Index.hr.

Lekar pomaže pacijentu u bolnici
Foto: Tanjug/AP

U Hrvatskoj je, prema poslednjim podacima, zabeleženo 1.945 novozaraženih korona virusom i 31 preminuli pacijent, saopštio je Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

Crni rekord i u BiH

U Bosni i Hercegovini, sa Brčko distriktom, prema poslednjim podacima, preminulo je 70 osoba, dok je 1.255 novozaraženih korona virusom.

Foto: Tanjug

Samo u Federaciji BiH je u istom periodu, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, evidentirano 845 novozaraženih i 53 smrtna ishoda.

U Republici Srpskoj u utorak registrovano je 362 novozaraženih i 16 smrtnih ishoda.

  • NINICA

    31.8.2022 #1 Author

    Kad će stati?

    Odgovori

  • MARE

    25.9.2022 #2 Author

    Pa nije to zla persona koja samovoljno deluje pa da stane , sta kad ce stati..

    Odgovori

  • MARE

    25.9.2022 #3 Author

    Tako i treba , prirodni imunitet je jedina zastita

    Odgovori

  • MARE

    2.10.2022 #4 Author

    I ovde je tako samo sto se trenutno bavimo svim mogucim nebitnim stvarima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...