U REGIONU RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U Sarajevu preminuo epidemiolog član SZO

IzdvajamoRegionVesti

6.4.2020 10:08 Autor: Marija Jovanović 0

U REGIONU RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U Sarajevu preminuo epidemiolog član SZO U REGIONU RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U Sarajevu preminuo epidemiolog član SZO
U Crnoj Gori od početka emidemije ukupno je obolelo 223 ljudi, a zabeležena su i dva smrtna slučaja. „Od preseka u nedelju, pa do... U REGIONU RASTE BROJ ZARAŽENIH KORONA VIRUSOM U Sarajevu preminuo epidemiolog član SZO

U Crnoj Gori od početka emidemije ukupno je obolelo 223 ljudi, a zabeležena su i dva smrtna slučaja. „Od preseka u nedelju, pa do ponedeljka u 8:45 časova analizirano je 85 uzoraka od kojih je 9 bilo pozitivno na novi korona virus. Svi novooboleli su iz Podgorice. Šest su kontakti ranije potvrđenih slučajeva, a kod tri se izvor oboljevanja utvrđuje”, navode iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

U Hrvatskoj je potvrđeno 56 novoobolelih, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 1.182, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite. U ovoj zemlji do sada se oporavilo 125 ljudi, dok je 15 osoba preminulo.

Prema poslednjim podacima, U Severenoj Makedoniji potvrđena su 72 nova slučaja korona virusa, čime se broj zaraženih u toj zemlji popeo na 555, a preminule su još dve osobe, kazao je ministar zdravlja te zemlje Venko Filipče.

U Republici Srpskoj registrovana su dva nova slučaja zaraze virusom korona, a u Federaciji BiH šest novoobolelih. Broj pozitivnih na korona virus u BiH se tako povećao na 667 osoba i 26 umrlih, rekao je ministar zdravlja Alen Šeranić na redovnoj konferenciji za novinare.

Šeranić je rekao da je u protekla 24 časa testirano 94 uzorka, od čega su dva pozitivna, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 304. Dve novoobolele osobe su iz Banjaluke, a reč o bliskim kontaktima lica koja su ranije evidentirana kao pozitivna.

Šeranić je rekao da su u protekla 24 časa preminula još dva lica, čime je broj preminuluh porastao na devet u Republici Srpskoj, a 35 osoba je izlečeno od zaraze. U Sarajevu je preminuo ugledni epidemiolog i član Svetske zdravstve organizacije Šefik Pašagić.

Još šest osoba zaraženo novim korona virusom umrlo je u nedelju u Sloveniji, pa je  broj smrtnih slučajeva iznosio 28. Prema poslednjim podacima Vlade Slovenije, izvršeno je 655 ispitivanja i potvrđeno 20 novih slučajeva, što ukazuje da je broj obolelih od potvrđene infekcije porastao na 997.

DržavaNovo oboleliUkupno obolelihPreminuliIzlečeni
Hrvatska401.22216130
Slovenija241.0213070
Crna Gora623921
FBiH/RS24/42371/34621/1135
Severna Makedonija1557021

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...