NEMAČKA KOMPANIJA NAJAVLJUJE U BLIZINI SKOPLJA ULAGANJE I DO 100 MILIONA EVRA

U Severnoj Makedoniji kreće proizvodnja ambalaže za vakcine

InvesticijeNovacRegionVesti

30.4.2021 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

U Severnoj Makedoniji kreće proizvodnja ambalaže za vakcine U Severnoj Makedoniji kreće proizvodnja ambalaže za vakcine
Gerresheimer, poznati nemački proizvođač medicinske i farmaceutske ambalaže, najavio je veliko ulaganje u proizvodnju ambalaže za vakcine protiv Covida-19 u Severnoj Makedoniji, piše „Poslovni... U Severnoj Makedoniji kreće proizvodnja ambalaže za vakcine

Gerresheimer, poznati nemački proizvođač medicinske i farmaceutske ambalaže, najavio je veliko ulaganje u proizvodnju ambalaže za vakcine protiv Covida-19 u Severnoj Makedoniji, piše „Poslovni dnevnik“.

U Severnoj Makedoniji je nemačka kompanija već započela prvu fazu ulaganja vrednu oko 30 miliona evra, pri čemu će posao dobiti oko 350 radnika, ali je najavila i proširenje proizvodnih kapaciteta, što bi, prema najavama, trebalo biti najveća investicija u Severnoj Makedoniji do sada.

Ako se taj plan realizuje, u blizini Skoplja će se proizvoditi ambalaža za vakcine protiv koronavirusa koja se koristi širom sveta.

U razgovoru za Deutsche Welle, Oliver Burgel, potpredsednik Gerresheimera je izrazio zadovoljstvo tokom aktivnosti u Severnoj Makedoniji.

Prva faza, koja započinje proizvodnjom specijalnih matica za špriceve, prema njegovim rečima, ide prema planu.

“Ako postignemo očekivane rezultate, ideja je da se proširi investicija. Detalji o tome biće poznati u naredna dva meseca. Naš plan ide u pravcu ulaganja od oko 100 miliona evra.

Naravno, pri donošenju konačne odluke biće vrlo važna podrška koju ćemo dobiti od vlade Severne Makedonije, a saradnja je do sada bila vrlo dobra”, rekao je Burgel.

U prvoj fazi Gerresheimer je predvideo i proizvodnju katetera, kao i nekoliko drugih dodataka za vakcine. Za sledeću fazu predviđen je gotov proizvod – stakleni špricevi sa iglama koje su spremne za punjenje vakcinom.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...