UGOSTITELJI U EVROPI SVE NEZADOVOLJNIJI Protestima žele da sačuvaju poslovanje i radna mesta, u Zagrebu još jedan jednosatni štrajk

EURegionVesti

6.10.2020 15:28 Autor: Marija Jovanović 2

UGOSTITELJI U EVROPI SVE NEZADOVOLJNIJI Protestima žele da sačuvaju poslovanje i radna mesta, u Zagrebu još jedan jednosatni štrajk UGOSTITELJI U EVROPI SVE NEZADOVOLJNIJI Protestima žele da sačuvaju poslovanje i radna mesta, u Zagrebu još jedan jednosatni štrajk
Pandemija korona virusa je, pored turizma, najviše pogodila sektor ugostiteljstva. Vlasnici restorana, barova i kafića sve više izražavaju nezadovoljstvo zbog ekonomskih problema, nebrige države... UGOSTITELJI U EVROPI SVE NEZADOVOLJNIJI Protestima žele da sačuvaju poslovanje i radna mesta, u Zagrebu još jedan jednosatni štrajk

Pandemija korona virusa je, pored turizma, najviše pogodila sektor ugostiteljstva. Vlasnici restorana, barova i kafića sve više izražavaju nezadovoljstvo zbog ekonomskih problema, nebrige države i novih mera.

Zagrebački ugostitelji najavili su za četvrtak novi protest, kada će ponovo na sat vremena zatvoriti kafiće i restorane. Protest je najavljen pod nazivom „2 do 12“, uz poruku da objekte zatvaraju danas da bi ostali otvoreni sutra.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

U najavi protesta stoji da će čak 80 odsto ugostitelja u narednom periodu biti prisiljeno da otkaže ugovor nekim zaposlenima. Zbog toga, kako kažu, deluju danas da bi sačuvali primanja za 60.000 ljudi.

„U četvrtak, 8. oktobra, na sat vremena zatvaramo ugostiteljske objekte, kako bismo ovim tihim protestom ukazali da vreme za spas privrede ističe. Od odgovornih institucija naše države ne tražimo besplatan novac već pristup kreditnim linijama za očuvanje likvidnosti, investicije i poreske olakšice za konsolidaciju poslovanja i zadržavanje našeg najvrednijeg resursa – ljudi“, prenosi Index pozivajući se na najavu ugostitelja.

Foto: Tanjug/AP

Pariski ugostitelji strahuju od gašenja firmi

Ugostitelji u Parizu i njihovi zaposleni protestovali su prošle nedelje nakon što je ministar zdravlja Olivije Veran najavio da će zbog porasta broja obolelih Pariz biti pod maksimalnim režimom pripravnosti.

Veran je ranije naložio da se barovi i restorani u Marseju zatvore na dve nedelje. Zbog toga su ugostitelji u znak protesta izašli ispred svojih restorana kako bi pozvali francusku vladu da ne pooštrava ograničenja, prenosi Reuters.

Vlasnici restorana strahuju da bi nova zatvaranja mogla da ih primoraju na gašenje firmi. Prema sadašnjim ograničenjima restorani i barovi u francuskoj prestonici rade do 22 časa.

Foto: Pixabay.com

U Madridu pooštrene mere

Španska vlada uvela je mere delimičnog karantina u Madridu, u pokušaju da kontroliše najozbiljniji drugi talas pandemije u Evropi.

Više od tri miliona stanovnika Madrida od ovog vikenda može da napušta delove grada u kojima žive samo u hitnim slučajevima. Kafići i restorani rade do 22 časa, dok najviše šest ljudi sme da se sastane u bilo kom okruženju, piše BBC.

Gradske vlasti bile su protiv uvođenja ovih mera, koje su stupile na snagu u još devet gradova u blizini prestonice.

  • Snežana

    6.10.2020 #1 Author

    Ne moze i ugostiteljstvo i korona.

    Odgovori

  • Anna

    7.10.2020 #2 Author

    U celom svetu se skraćuje vreme rada kafića i restorana, samo kod nas se produžava???
    Nije mi jasno?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...