Zajednički granični prelaz smanjiće carinske administrativne procedure

Ukidaju se duple granice između Srbije i Crne Gore

BiznisInvesticijeNovacRegionSrbijaTurizamVesti

14.4.2021 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Ukidaju se duple granice između Srbije i Crne Gore Ukidaju se duple granice između Srbije i Crne Gore
Iz crnogorskog Ministarstva kapitalnih investicija saopšteno je da se Bojanić sastao sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislavom Momirovićem sa kojim... Ukidaju se duple granice između Srbije i Crne Gore

Iz crnogorskog Ministarstva kapitalnih investicija saopšteno je da se Bojanić sastao sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Tomislavom Momirovićem sa kojim je kako se navodi razgovarao o najvažnijim aspektima saradnje u oblasti infrastrukturnih projekata, železničkog i aviosaobraćaja

„Crnogorska strana za cilj ima da se što pre nastave planirane aktivnosti na izgradnji auto-puta između Crne Gore i Srbije, i s tim u vezi je dogovoreno da se već u maju ove godine potpiše sporazum o formiranju zajedničkih timova koji će raditi na definisanju kontaktnih tačaka budućeg auto-puta kod Boljara“, saopštio je ministar Bojanić.

On je rekao da kada je u pitanju železnička infrastruktura, imaćemo zajedničke radove i projekte.

„U narednih nekoliko meseci ćemo u Bijelom Polju imati i zajednički granični prelaz, ukidaju se duple granice, što će smanjiti sve carinske administrativne procedure“, rekao je Bojanić.

U saopštenju se navodi da su ministri prvobitno razgovarali o toku projekta izgradnje auto-puta Požega-Boljare, za koji iz Ministarstva kapitalnih investicija navode da je od izuzetnog značaja za razvijanje putne komunikacije i dalje povezivanje regiona.

„S tim u vezi, Bojanić je informisao Momirovića o trenutnom statusu aktivnosti i planovima na projektu sa crnogorske strane do granice kod Boljara. Beograd – Južni Jadran od izuzetne je važnosti za obe države, jer ne samo da predstavlja vezu između Srbije i Crne Gore, već i u širem kontekstu povezaće Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju“, piše u saopštenju Ministarstva kapitalnih investicija.

U saopštenju piše da je o pitanju saradnje u aviosaobraćaju, Bojanić napomenuo da će Crna Gora povodom slučaja nacionalne avio-kompanije Montenegro Airlines uprkos prethodnim problemima, rešiti sve zaostale finansijske obaveze, dodajući da uskoro počinju letovi nove nacionalne avio-kompanije, koji se na relaciji između Crne Gore i Srbije očekuju u junu ove godine.

„Nova avio kompanija ToMontenegro radi na tome da što pre uspostavimo vazdušni saobraćaj Podgorica-Beograd i Tivat-Beograd, jer svakako su se te dve destinacije pokazale kao ekonomski najisplativije i najkorisnije po pitanju ekonomske saradnje i protoka ljudi a naročito su važne za turističku privredu Crne Gore“, zaključio je Bojanić.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...