Hakeri postigli novi rekord

Ukradene kriptovalute u vrednosti 600 miliona dolara

SvetVesti

11.8.2021 08:25 Autor: Gordana Bulatović 0

Ukradene kriptovalute u vrednosti 600 miliona dolara Ukradene kriptovalute u vrednosti 600 miliona dolara
Hakeri su ukrali oko 600 miliona dolara u jednoj od najvećih pljački kriptovaluta ikada. Online platforma Poly Network, koja na sebi uvezuje više različitih... Ukradene kriptovalute u vrednosti 600 miliona dolara

Hakeri su ukrali oko 600 miliona dolara u jednoj od najvećih pljački kriptovaluta ikada. Online platforma Poly Network, koja na sebi uvezuje više različitih mreža zasnovanih na blokčejn tehnologiji, ističe da su lopovi iskoristili ranjivost u njenom sistemu i uzeli na hiljade digitalnih tokena, kao što je ether, prenosi BBC.

U saopštenju objavljenom na društvenoj mreži Twitter iz Poly Network su pozvali  hakere da „uspostave komunikaciju i vrate oduzetu digitalnu imovinu. Količina novca koju ste hakovali jedna je od najvećih u istoriji decentralizovanih finansija. Sprovođenje zakona u bilo kojoj zemlji smatra ovo velikim ekonomskim zločinom i bićete pravosnažno gonjeni“.

Ukradena digitalna imovina pripada desetinama hiljada članova „blokčejn zajednice“, ističe se. Ukupna vrednost oduzetih tokena procenjuje se, po aktuelnim cenama, na oko 600 miliona dolara.

Ukradeno je ethera u vrednosti 267 miliona dolara, binance u vrednosti 252 miliona dolara, te 85 miliona dolara u USDC tokenima, koji su, za razliku od prvopomenutih, vezani za kurs dolara i nemaju visoku volatilnost. 

Britanski mediji ističu da je kriminal u domenu kriptovaluta generalno oštro opao u poslednje dve godine, jer su ukupne krađe digitalne imovine u 2019. godini iznosile 4,5 milijarde dolara, u 2020. godini 1,9 milijardi, a u 2021. do sada 681 milion dolara. 

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...