ULAGANJA POD BUDNIM OKOM EVROPSKE KOMISIJE Nova pravila za direktne strane investicije u EU

EUVesti

11.10.2020 11:58 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ULAGANJA POD BUDNIM OKOM EVROPSKE KOMISIJE Nova pravila za direktne strane investicije u EU ULAGANJA POD BUDNIM OKOM EVROPSKE KOMISIJE Nova pravila za direktne strane investicije u EU
Države članice Evropske unije u obavezi su od 11. oktobra da obaveštavaju Evropsku komisiju o mehanizmima za proveru direktnih stranih investicija. Ovo je jedno... ULAGANJA POD BUDNIM OKOM EVROPSKE KOMISIJE Nova pravila za direktne strane investicije u EU

Države članice Evropske unije u obavezi su od 11. oktobra da obaveštavaju Evropsku komisiju o mehanizmima za proveru direktnih stranih investicija.

Ovo je jedno u nizu novih pravila, koja su stupila na snagu 11. oktobra u EU. Novouvedena pravila trebalo bi, kako je saopštila Evropska komisija, da očuvaju strateške interese Evropske unije kada je reč o direknim stranim investicijama.

Komisija će sada moći da iskaže svoje mišljenje o investiciji koja se planira u nekoj od zemalja članica, a komesar EU za trgovinu Valdis Dombrovskis poručio je da ekonomska otvorenost Unije više neće biti bezuslovna, preneo je Tanjug.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...