UMREŽAVANJE REGIONA ZA ZAJEDNIČKI PROSPERITET Ukidanjem rominga učinjen prvi korak, ocenila Matić

RegionSrbijaVesti

3.11.2020 08:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

UMREŽAVANJE REGIONA ZA ZAJEDNIČKI PROSPERITET Ukidanjem rominga učinjen prvi korak, ocenila Matić UMREŽAVANJE REGIONA ZA ZAJEDNIČKI PROSPERITET Ukidanjem rominga učinjen prvi korak, ocenila Matić
Od izuzetne je važnosti da ekonomije regiona ostanu na putu digitalne reforme i umrežavanja ka održivom, klimatski neutralnom i resursno efikasnom regionu u okviru... UMREŽAVANJE REGIONA ZA ZAJEDNIČKI PROSPERITET Ukidanjem rominga učinjen prvi korak, ocenila Matić

Od izuzetne je važnosti da ekonomije regiona ostanu na putu digitalne reforme i umrežavanja ka održivom, klimatski neutralnom i resursno efikasnom regionu u okviru evropskih integracija, izjavila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić na ministarskom panelu trećeg Digitalnog samita Zapadnog Balkana u Tirani.

Prema njenim rečima, zajednička vizija mreža nove generacije, kao glavne snage ekonomskog rasta, sada bi trebalo da se proširi na borbu protiv izazova koje je nametnula pandemija virusa Covid-19.

Matić je podsetila da su značajni koraci u Digitalnoj agendi za Zapadni Balkan već učinjeni primenom Sporazuma o smanjenju cena usluga rominga u javnim mrežama mobilne komunikacije u ovom regionu, a koji će dovesti do ukidanja rominga 1. jula sledeće godine.

Naglasila je da će to građanima doneti uštedu i lakšu komunikaciju a doprineće i razvoju digitalne ekonomije, regionalne saradnje i bržoj primeni novih tehnoloških rešenja.

„Za nas je balkansko umrežavanje prirodan i efikasan način za postizanje zajedničkog prosperiteta ekonomija u regionu i njegovo povezivanje sa jedinstvenim tržištem Evropske unije“, rekla je Matić.

Dodala je da je pretnja koju je donela pandemija, izazvala još jedan jak podsticaj za zajedničko delovanje i umrežavanje.

Treći Digitalni samit održan je u okviru Berlinskog procesa i Akcionog plana za regionalno ekonomsko područje za Zapadni Balkan.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...