Zlatiborskom gondolom se vozilo više od 10.000 turista

Uspešna zimska sezona na Zlatiboru

BiznisSrbijaTurizamVesti

22.1.2021 13:55 Autor: Julijana Vincan 0

Uspešna zimska sezona na Zlatiboru Uspešna zimska sezona na Zlatiboru
Da je zima na Zlatiboru poseban doživljaj za veliki broj turista svedočijoš jedna uspešna zimska sezona, istakli su u Turističkoj organizaciji ovog gradskog naselja... Uspešna zimska sezona na Zlatiboru

Da je zima na Zlatiboru poseban doživljaj za veliki broj turista svedoči
još jedna uspešna zimska sezona, istakli su u Turističkoj organizaciji ovog gradskog naselja u Opštini Čajetina.

„Tokom zimskog raspusta na Zlatiboru je dnevno odmaralo oko 30.000 gostiju koji su svoj mir pronašli u nekom od brojnih hotela, pansiona, apartmana, pa je popunjenost smeštajnih kapaciteta bila više od 95 odsto“, izjavili su u TO Zlatibor.

Zimovanje na zlatiboru
Foto: TO Zlatibor

Dodaju da su zimskom sezonom zadovoljni i zlatiborski ugostitelji, koji su ostvarili dobar promet, uz pridržavanje svih epidemioloških mera. Bašte kafića koje su osigurale bezbedno lenčarenje na zimskom suncu bile su pune gostiju.

„Najveće interesovanje posetilaca privukla je najduža panoramska gondola
na svetu, koja je puštena u rad 11. januara. Za svega desetak dana od
otvaranja, „zlatnom“ gondolom vozilo se više od 10.000 turista. Na red
za vožnju čekalo se i do sat vremena, a uporne i znatiželjne turiste
nije pokolebala ni temperatura u minusu“, naglasili su u TO.

Zimovanje na zlatiboru
Foto: TO Zlatibor

Ski-centar “Tornik“ je, kako su naveli, tokom praznika i raspusta zabeležio veliku posećenost.

„Nekoliko hiljada skijaša i bordera nestrpljivo je dočekalo obilnije snežne padavine i otvaranje ski sezone, a o velikom interesovanju govori i podatak da je od otvaranja sezone kroz ski školu Avantura parka prošlo više od 2.000 polaznika“, piše u saopštenju.

Zimovanje na zlatiboru
Foto: TO Zlatibor

Stopića pećina, koja je, kako ističu, protekle godine oborila rekord sa 122.000 posetilaca, i u ovoj zimskoj sezoni beleži odlične rezultate.

„Od početka godine pećinu je posetilo više od 5.000 turista, što je za 65 odsto više u odnosu na januar prethodne godine. Tokom zimskog raspusta u sadržajima Dino parka uživalo više od 10.000 posetilaca, među kojima i veliki broj mališana oduševljenih susretom sa nesvakidašnjim praistorijskim stanovnicima parka“, rekli su u TO.

Zimovanje na zlatiboru
Foto: TO Zlatibor

Iako su tokom proteklog perioda najbrojniji bili domaći gosti, u TO Zlatibor u narednim danima očekuju veći priliv gostiju iz regiona.

Zimovanje na zlatiboru
Foto: TO Zlatibor

„Republika Srbija otvorila je svoje granice za državljane Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske i Albanije, pa turistima koji dolaze iz ovih zemalja nije potreban negativan PCR test za ulazak u Srbiju“, podsetili su u TO.

Kako kažu, sudeći po rezervacijama koje beleže hoteli i drugi smeštajni objekti u narednom periodu biće najviše gostiju iz Crne Gore i BiH.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...