USPEŠNO ZAVRŠEN ŠANGAJSKI SAJAM UVOZA Potpisani ugovori u vrednosti od 72,6 milijardi dolara, Srbija predstavila prehrambenu industriju

SrbijaSvetVesti

11.11.2020 15:17 Autor: Ljiljana Begović 0

USPEŠNO ZAVRŠEN ŠANGAJSKI SAJAM UVOZA  Potpisani ugovori u vrednosti od 72,6 milijardi dolara, Srbija predstavila prehrambenu industriju USPEŠNO ZAVRŠEN ŠANGAJSKI SAJAM UVOZA  Potpisani ugovori u vrednosti od 72,6 milijardi dolara, Srbija predstavila prehrambenu industriju
Treći po redu Međunarodni sajam uvoza u Šangaju (CIIE) zvanično je završen 10. novembra. Iako je održan u malo izmenjenim okolnostima zbog pandemije, sajam... USPEŠNO ZAVRŠEN ŠANGAJSKI SAJAM UVOZA  Potpisani ugovori u vrednosti od 72,6 milijardi dolara, Srbija predstavila prehrambenu industriju

Treći po redu Međunarodni sajam uvoza u Šangaju (CIIE) zvanično je završen 10. novembra. Iako je održan u malo izmenjenim okolnostima zbog pandemije, sajam je ostvario očekivani uspeh.

Ove godine su potpisani ugovori ukupne vrednosti od 72,62 milijarde dolara, što je rast od 2,1 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ugovori se odnose na kupovinu roba i usluga.

Na ovogodišnjem CIIE učestvovali su izlagači sa prethodna dva sajma, ali bilo je i novih proizvođača, uključujući skoro 50 kompanija sa Fortune liste 500 najboljih u svetu. Izlagači iz celog sveta predstavili su najsavremenije tehnologije i nove proizvode i usluge u šest paviljona, prenosi CRI.

Šansu da plasiraju svoje proizvode na nova tržišta dobilo je i dvanaest kompanija iz Srbije, čiji je nastup organizovan pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije.

Srpske kompanije su uglavnom iz prehrambene industrije i to: „Van Drunen Farms Europa“, „Mlekara Šabac“, „ITN Group“, „BMN Malinas“, „Damar Confit“, „Fruškogorski vinogradi“, „Rubin“, „Frikom“, „Nova Sloga“, „Simex Original“, „Vinarija Čoka plus“ i „Aronija Vita“. One su predstavile svoje proizvode poput vina, mleka i mlečnih proizvoda, zamrznutog i sušenog voća u okviru nacionalnog štanda Republike Srbije.

Foto:Privredna komora Srbije

Kineski predsednik Si Đinping rekao je u uvodnom govoru na ceremoniji otvaranja trećeg CIIE da Kina kao domaćin sajma pokazuje iskrenu želju da svoje tržišne mogućnosti podeli sa svetom i da doprinese globalnom ekonomskom oporavku.

Kineska ekonomija je u prva tri kvartala zabeležila rast od 0,7 odsto u odnosu na prošlu godinu. Rast su zabeležili i uvoz i izvoz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...