VAKCINA NEĆE BITI USLOV ZA ULAZAK U GRČKU Leto 2021. biće bolje od prethodnog, kaže ministar turizma

BiznisEUTurizamVesti

14.1.2021 19:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

VAKCINA NEĆE BITI USLOV ZA ULAZAK U GRČKU Leto 2021. biće bolje od prethodnog, kaže ministar turizma VAKCINA NEĆE BITI USLOV ZA ULAZAK U GRČKU Leto 2021. biće bolje od prethodnog, kaže ministar turizma
Potvrda o vakcinaciji ni u kom slučaju neće postati uslov da putuje, odnosno da uđe u Grčku, izjavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis... VAKCINA NEĆE BITI USLOV ZA ULAZAK U GRČKU Leto 2021. biće bolje od prethodnog, kaže ministar turizma

Potvrda o vakcinaciji ni u kom slučaju neće postati uslov da putuje, odnosno da uđe u Grčku, izjavio je ministar turizma Grčke Haris Teoharis u intervjuu za TV Skai.

„Ni u kom slučaju“, rekao je Teoharis i dodao: „Želeo bih da razjasnim šta je naša zemlja u premijerovom pismu ostalim članicama EU predložila. Pre svega, čini se da je pismo imalo efekat koji smo želeli da postignemo, odnosno da „uskomeša vodu“ kako bi Evropa konačno mogla da se koordiniše.

Objasnio je da predlog Mitsotakisa da EU uvede potvrdu o vakcinaciji (koja bi po premijeru olakšala slobodu kretanja vakcinisanim ljudima) ima efekta i njen cilj je da se Evropa organizuje i dogovori o ovom pitanju.

Ministar je naglasio da ove godine ne sme da se ide korak unazad i da mora doći do kretanja turista, za razliku od prethodne godine kada je bilo ograničenja u kretanju turista.

Foto: Tanjug/AP

„Prva opcija su brzi testovi, koji su i sigurniji i jeftiniji i omogućiće da putnicima napravimo manje neprijatnosti“, rekao je ministar.

Kao drugo sredstvo koje će oživeti turizam naveo je vakcinaciju, ističući da će svako ko je vakcinisan moći slobodno da uđe u Grčku.

Teoharis je najavio i da će letnja sezona 2021. biti sigurno bolja od prethodne.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...