finansijska podrška će biti nastavljena, ali pod drugačijim okolnostima

Vakcinacija uslov za podršku preduzetnicima u Hrvatskoj

PoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

1.7.2021 18:50 Autor: Miljan Paunović 0

Vakcinacija uslov za podršku preduzetnicima u Hrvatskoj Vakcinacija uslov za podršku preduzetnicima u Hrvatskoj
Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak promene kriterijuma za podršku preduzetnicima, pri čemu će vakcinacija biti jedan od uslova za dobijanje državne... Vakcinacija uslov za podršku preduzetnicima u Hrvatskoj

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je u četvrtak promene kriterijuma za podršku preduzetnicima, pri čemu će vakcinacija biti jedan od uslova za dobijanje državne pomoći.

Plenković je rekao da će se finansijska podrška nastaviti „ali ne ovako prema svima“ već sektorski prilagođeno, te da bi, ako vlada obezbeđuje vakcine, onda bilo fer da svako da svoj mali doprinos.

„Ako bi neko da koristi pomoć za očuvanje radnih mesta, onda bi bilo dobro da se vakciniše“, rekao je on, a na pitanje novinara da li to znači da će vakcinacija biti uslov za dobijanje podrške za očuvanje radnih mesta, odgovorio je da će nastojati da bude tako, prenosi portal Index.

Naveo je da Hrvatska ekonomski više ne može da podnosi štete zbog toga što pojedinci i deo građana odbija vakcinisanje.

Iz Udruženja Glas preduzetnika su povodom Plenkovićeve najave rekli su da je „zabrinjavajuća izjava premijera da će vlada nastojati da vakcinacija bude preduslov za dobijanje podrške, što je jedna vrlo problematična izjava koja zadire u temelje ličnih ljudskih sloboda i ustavnih prava građana“.

Dodali su da je, kao i kod prethodnih izmena mera, vlada izašla u javnost s poluinformacijom i da za sada nije jasno definisano za koje delatnosti će potpore ostati na snazi, pa će, kad budu imali više informacija, moći da daju konkretniji komentar.

Reagovalo je i Hrvatsko udruženje poslodavaca (HUP) porukom da vlada treba da nastavi s merama podrške preduzetnicima dok se stanje ne normalizuje i da podršku treba omogućiti svima koji mogu da dokažu značajan uticaj korona krize na njihovo poslovanje.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...