policija upozorila građane na "ekstremnu opasnost"

Velika eksplozija u centru hemijske industrije u Leverkuzenu

SvetVesti

27.7.2021 15:47 Autor: Vladimir Jokanović 0

Velika eksplozija u centru hemijske industrije u Leverkuzenu Velika eksplozija u centru hemijske industrije u Leverkuzenu
Jedna osoba je poginula, a četiri se vode kao nestale nakon što je u utorak eksplozija potresla industrijski hemijski park (Chempark) u nemačkom Leverkuzenu.... Velika eksplozija u centru hemijske industrije u Leverkuzenu

Jedna osoba je poginula, a četiri se vode kao nestale nakon što je u utorak eksplozija potresla industrijski hemijski park (Chempark) u nemačkom Leverkuzenu. Veliki požar koji je zahvatio fabričke pogone kompanija Bayer i Lanxess u međuvremenu je ugašen.

„Duboko smo potreseni tragičnom smrću jednog kolege“, saopštilo je rukovodstvo Chemparka. Hitne službe spasile su 12 povređenih, od kojih su četiri sa teškim povredama, dok se za nestalima i dalje traga, prenosi SwissInfo, pozivajući se na Reuters.

Prostor oko mesta nesreće je blokiran i okružen vatrogasnim i vozilima hitne pomoći. Policija je pozvala stanovnike koji žive nedaleko od Chemparka da ostanu u kućama, da zatvore vrata i prozore i da isključe klima uređaje. Sirene i pripadnici civilne zaštite upozorili su građane na „ekstremnu opasnost“.

Foto: Tanjug/AP

Obližnji putevi su zatvoreni, a vozila se upućuju na zaobilazne trase. Leverkuzen se nalazi na manje od 50 kilometara udaljenosti od područja koje je prošle nedelje pogođeno katastrofalnim poplava, a u kojima je poginulo najmanje 180 osoba.

O smrti jedne osobe izvestila je televizija Welt, pozivajući se na gradske bezbednosne vlasti. Više od 30 kompanija posluje na lokaciji Chempark u Leverkuzenu, a za sada nije jasno šta je izazvalo eksploziju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...