Izuzetni rezultati američke industrije igara na sreću

Veliki povratak kockara i kladioničara u SAD

SvetVesti

12.5.2021 08:22 Autor: Marko Miladinović 0

Veliki povratak kockara i kladioničara u SAD Veliki povratak kockara i kladioničara u SAD
Kockarnice širom Sjedinjenih Američkih Država su izjednačile najbolji kvartal po zaradi u prva tri meseca ove godine, pošto su se kockari vratili u kazina... Veliki povratak kockara i kladioničara u SAD

Kockarnice širom Sjedinjenih Američkih Država su izjednačile najbolji kvartal po zaradi u prva tri meseca ove godine, pošto su se kockari vratili u kazina usred pandemije korona virusa, uz već dobre prihode na osnovu online klađenja.

Podaci Američke asocijacije za igre na sreću pokazuju da je kazino industrija prihodovala 11,1 milijardu dolara u prva tri meseca 2021. godine, prenosi Associated Press. To je ravno najboljem rezultatu u istoriji kockarnica iz trećeg kvartala 2019. godine, a ove brojke ne uključuju brojna kazina koja pripadaju američkim starosedeocima, odnosno kockarnice koje su podignute na tlu indijanskih rezervata, na teritoriji koja ne podleže većini ingerencija SAD.  

U odnosu na isti period prošle godine, ovo je 18 odsto bolji ostvareni prihod, a veći su i za četiri odsto u odnosu na 2019. godinu.

Brojke dobijaju na težini kada se uzme u obzir da većina kockarnica i dalje radi pod restriktivnim merama, sa ograničenim kapacitetom.

Od sportskog klađenja je prihodovan 961 milion dolara, što je rekord i povećanje za čak 270 odsto u odnosu na godinu ranije, a taj iznos je nadmašio celu 2019. godinu, kada je prihodovano ukupno 909 miliona dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...