Bez kartica i gotovine kupci jednostavno uđu, uzmu šta žele i izađu

(VIDEO) Amazon u Londonu otvorio prvu prodavnicu bez blagajne

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

5.3.2021 18:50 Autor: Marija Jovanović 4

(VIDEO) Amazon u Londonu otvorio prvu prodavnicu bez blagajne (VIDEO) Amazon u Londonu otvorio prvu prodavnicu bez blagajne
Tehnološki gigant u elektronskoj trgovini Amazon u zapadnom Londonu otvorio je svoju prvu prodavnicu van SAD, koja nema blagajnu. Savremena tehnologija kupcima pruža mogućnost... (VIDEO) Amazon u Londonu otvorio prvu prodavnicu bez blagajne

Tehnološki gigant u elektronskoj trgovini Amazon u zapadnom Londonu otvorio je svoju prvu prodavnicu van SAD, koja nema blagajnu. Savremena tehnologija kupcima pruža mogućnost da jednostavno uđu, uzmu šta žele i izađu.

Reč je o radnji u kojoj kupci ne čekaju na plaćanje karticama i gotovinom. Praktična prodavnica prehrambenih proizvoda nudi kupovinu bez skeniranja proizvoda i plaćanja u samoj prodavnici. Umesto toga, kupci po dolasku skeniraju QR kod pomoću aplikacije Amazon, u svoje korpe pakuju proizvode koje žele i odlaze.

Trgovine su opremljene modernom, savremenom tehnologijom, kamerama i senzorima koji prate sve što ljudi stavljaju u korpe i to dodaju na njihov račun sa kog se skida novac.

Čitava tehnologija ove prodavnice smeštena je na površini od 2.500 kvadrata i automatski otkriva kada se proizvodi preuzimaju i vraćaju na police. Artikli se zatim čuvaju u virtuelnoj korpi, a kada kupci napuste prodavnicu njihov Amazon račun se automatski naplaćuje i šalje putem mejla, piše CNN.

„Prodavnica Amazon Fresh ponudiće kupcima sve što žele od njihove lokalne susedske prehrambene prodavnice sa iskustvom koje omogućava kupcima da jednostavno uzmu šta žele i samo izađu“, navodi se u saopštenju kompanije.

  • Milovan94

    5.3.2021 #1 Author

    Super.

    Odgovori

  • ZORICA.S

    5.3.2021 #2 Author

    Ovako se gube radna mesta,kasira…uzas…

    Odgovori

  • Anna

    6.3.2021 #3 Author

    Fantastično!!! Mnogo brži i jednostavniji način kupovine. Bilo bi interesantno videti takvu prodavnicu i u našim krajevima.

    Odgovori

  • Tina

    9.3.2021 #4 Author

    Olakšava način kupovine, ne nosi se keš, ali kao da se smanjuje kontrola nad ličnim budžetom.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...