POČELA REDOVNA GODIŠNJA KONFERENCIJA SVETSKOG EKONOMSKOG FORUMA

Virtuelni Davos nudi više pitanja nego odgovora

ManifestacijeSvetU fokusuVesti

25.1.2021 14:29 Autor: Marko Miladinović 0

Virtuelni Davos nudi više pitanja nego odgovora Virtuelni Davos nudi više pitanja nego odgovora
Prošle godine u ovo vreme u švajcarskom gradiću Davosu takođe je održavana prestižna konferencija Svetskog ekonomskog foruma. Tada su govornici i publika uživo prisustvovali... Virtuelni Davos nudi više pitanja nego odgovora

Prošle godine u ovo vreme u švajcarskom gradiću Davosu takođe je održavana prestižna konferencija Svetskog ekonomskog foruma. Tada su govornici i publika uživo prisustvovali objašnjavanju novih trendova, kao i konsultacijama za rešavanje gorućih ekonomskih i društvenih problema. U pozadini sastančenja, vesti su izveštavale o prvim žrtvama korona virusa.

Ovog januara, međutim, Davos će, kao i toliko drugih konferencija danas, da se preseli u virtuelni svet, a neki uobičajeni govornici, kao što su Bil Gejts (Bill Gates) ili Angela Merkel, obratiće se sa različitih strana planete, putem online platformi.

Tokom četiri dana održavanja svetska javnost očekuje da se vodeći državnici, najbogatiji preduzetnici i najcenjeniji finansijski stručnjaci pre svega poduhvate rešavanja globalne krize izazvane pandemijom Covid-19 virusa.

Kineski predsednik Si Đinping (Xi Jinping) već je održao pozdravni govor prvog dana, dok će sutradana tu čast imati indijski premijer Narendra Modi. Ove godine je primetno odsustvo engleskog premijera (Boris Johnson) i novoizabranog američkog predsednika (Joe Biden) na spisku bogatih i moćnih gostiju konferencije.

Pored organizovanja ujedinjene borbe protiv troškova pandemije, dobar deo ovogodišnjeg programa biće usmeren i na institucionalizaciji transakcija kriptovaluta, obzirom da se kroz njih već preusmeravaju ogromni tokovi novca. Takođe, govoriće se o (neostvarenim) pomacima u oblasti klimatskih promena.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...