VIRTUELNI KONCERT ŽAN-MIŠEL ŽARA ZA DOČEK NOVE GODINE Besplatan prenos iz digitalne verzije Notr Dama

LifestyleSvetVestiZanimljivosti

14.12.2020 11:46 Autor: Marko Miladinović 0

VIRTUELNI KONCERT ŽAN-MIŠEL ŽARA ZA DOČEK NOVE GODINE Besplatan prenos iz digitalne verzije Notr Dama VIRTUELNI KONCERT ŽAN-MIŠEL ŽARA ZA DOČEK NOVE GODINE Besplatan prenos iz digitalne verzije Notr Dama
Čuveni kompozitor i jedan od začetnika pravca elektronske muzike Žan-Mišel Žar (Jean-Michel Jarre) će 31. decembra uveče održati virtuelni koncert u digitalnoj verziji pariske... VIRTUELNI KONCERT ŽAN-MIŠEL ŽARA ZA DOČEK NOVE GODINE Besplatan prenos iz digitalne verzije Notr Dama

Čuveni kompozitor i jedan od začetnika pravca elektronske muzike Žan-Mišel Žar (Jean-Michel Jarre) će 31. decembra uveče održati virtuelni koncert u digitalnoj verziji pariske katedrale Notr Dam. Gledaoci će moći besplatno da prate koncert putem nekoliko različitih kanala i internet linkova na društvenim mrežama, a generalni sponzor čitavog događaja biće UNESCO.   

Žar će svirati uživo iz svog muzičkog studija, a gledaoci će videti njegov avatar u digitalnoj verziji crkve koja se trenutno rekonstruiše nakon katastrofalnog požara pre godinu i po dana.

Koncert pod nazivom „Dobrodošli na drugu stranu“ trajaće ukupno 45 minuta, i sadržaće praktično najveće hitove francuskog kompozitora, kao što su „Oxygène“ i „Equinoxe“. Desetak minuta pred kraj koncerta otpočeće i odbrojavanje za doček Nove godine.

Organizatori očekuju da će prenos koncerta obići čitavu planetu, kao jedinstveni događaj koji ima i svojevrsnu simboliku preporoda nakon korona krize. Notr Dam, odnosno Bogorodičina crkva u Parizu, još uvek je prekrivena građevinskim skelama, i očekuje se da će biti ponovo otvorena do kraja 2021. godine.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...