VIRUS U PLAVOJ KRVI Princ Čarls pozitivan na korona virus

SvetVesti

25.3.2020 19:19 Autor: Julijana Vincan 0

VIRUS U PLAVOJ KRVI Princ Čarls pozitivan na korona virus VIRUS U PLAVOJ KRVI Princ Čarls pozitivan na korona virus
Princ od Velsa zaražen je virusom covid-19, potvrđeno je iz njegove kraljevske rezidencije Klerens haus. On ima blage simptome, „ali je inače u dobrom... VIRUS U PLAVOJ KRVI Princ Čarls pozitivan na korona virus

Princ od Velsa zaražen je virusom covid-19, potvrđeno je iz njegove kraljevske rezidencije Klerens haus. On ima blage simptome, „ali je inače u dobrom zdravstvenom stanju“, izjavio je portparol. Supruga 71-godišnjeg princa, vojvotkinja od Kornvola , takođe je testirana, ali nije pozitivna na virus.

Iz kraljevske rezidencije je saopšteno da su princ Čarls i Kamila sada u samoizolaciji u Balmoralu u Škotskoj, a dodaje se da je princ radio od kuće poslednjih nekoliko dana. Navedeno je i da „nije bilo moguće utvrditi od koga je princ dobio virus zbog velikog broja obaveza koje je imao tokom poslednjih nekoliko nedelja.“

Prinčevo poslednje javno pojavljivanje bilo je 12. marta, kada je prisustvovao večeri koju su organizovali lord Vilijam Rasel (William Russell) i Džordž Brandis (George Brandis), Visoki komesar za Australiju, za pomoć u saniranju štete i oporavak posle šumskih požara, javio je BBC.

Međutim, princ Čarls je tokom poslednjih nekoliko dana radio od kuće, gde je imao više privatnih sastanaka sa ljudima iz kraljevske rezidencije. Svi su obavešteni o situaciji. Brojno osoblje zaposleno u Birkholu, prinčevoj rezidenciji na imanju Balmoral, sada je u samoizolaciji u domovima.

Princ je razgovarao i sa kraljicom i sinovima, vojvodama od Kembridža i Saseksa, i veruje se da je dobro raspoložen.

Prema najnovijim podacim u Velikoj Britaniji do sada je više od 8.000 potvrđenih slučajeva korona virusa, mada je verovatno da će broj slučajeva biti daleko veći. Preminula su 422 zaražena pacijenta.

Pročitajte još:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...