Pretvaranje auto-puta u gradsku saobraćajnicu smanjiće svakodnevne gužve

Više neće biti špica na auto-putu kroz Beograd?

SrbijaVesti

25.8.2021 08:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Više neće biti špica na auto-putu kroz Beograd? Više neće biti špica na auto-putu kroz Beograd?
Kada sledeće godine bude završena obilaznica oko Beograda, stvoriće se uslovi da auto-put od Bubanj Potoka do petlje „Beograd“ bude pretvoren u gradsku saobraćajnicu.... Više neće biti špica na auto-putu kroz Beograd?

Kada sledeće godine bude završena obilaznica oko Beograda, stvoriće se uslovi da auto-put od Bubanj Potoka do petlje „Beograd“ bude pretvoren u gradsku saobraćajnicu. Pretvaranje auto-puta u bulevar, koji bi održavao Grad, trebalo bi da unapredi saobraćaj u široj gradskoj zoni.

Glavni gradski arhitekta Marko Stojičić rekao je da će to značiti da će zaustavna traka postati dodatna traka gde god postoje prostorne mogućnosti s obzirom da ima dosta ulaza odnosno izlaza na sam auto-put – to su zone gde ne možemo da imamo treću traku, prenosi RTS.

„Mahom će ona biti u funkciji u čitavoj dužini u oba smera, biće moguće na više mesta pristupiti toj saobraćajnici, što će značiti da ona neće biti prepreka koja je delila grad na dve celine“, rekao je Stojičić.

Do kraja godine biće urađena studija

Do kraja godine biće urađena studija o režimu saobraćaja u zaustavnim trakama, novim priključcima i načinu održavanja. Potom treba uraditi projekte za planirane izmene i, naravno, sve to izgraditi

„Neke od saobraćajnica u budućnoj mreži da priključimo i time skratimo distance koje u današnjem tretmanu funkcionišu u kružnom sistemu gde vi morate da izađete na jedan izlaz i napravite veliko putovanje kroz urbani deo grada pa ponovo izađete na auto-put. Rang ove saobraćajnice će biti kao što je delimično izvedeni unutrašnji magistralni poluprsten“, kaže Stojičić.

Da li će pretvaranjem auto-puta u gradsku saobraćajnicu gužve biti smanjene ili će, zbog bolje povezanosti, možda biti i povećane, zavisiće i od toga koliko će vozača koristiti obilaznicu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...