Najviše iz fondova Evropske unije

Više od 200 milijardi evra za oporavak Italije od pandemije

EUVesti

28.4.2021 10:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Više od 200 milijardi evra za oporavak Italije od pandemije Više od 200 milijardi evra za oporavak Italije od pandemije
Donji dom italijanskog parlamenta je odobrio plan pomoći za oporavak Evropske unije od pandemije korona virusa težak više od 200 milijardi evra. Ova mera... Više od 200 milijardi evra za oporavak Italije od pandemije

Donji dom italijanskog parlamenta je odobrio plan pomoći za oporavak Evropske unije od pandemije korona virusa težak više od 200 milijardi evra.

Ova mera je usvojena većinom glasova, piše SEEbiz, a tokom dana će glasati i Senat. Vlada u tom domu ima većinu, pa se očekuje da će predlog proći.

Rim očekuje više od 200 milijardi evra pomoći iz različitih fondova EU. Novac je namenjen pokretanju i oporavku ekonomije zemlje koja je devastirana posledicama pandemije, pišu svetski mediji.

Premijer Italije Mario Dragi (Mario Draghi) je u svom govoru rekao da je zakon važan za „sudbinu zemlje“. On će po izglasavanju moći da pošalje nacrt predloga u institucije EU, pre isteka roka 30. aprila.

Evropski fond za oporavak je vredan više od 750 milijardi evra, a Italija će iz njega dobiti najviše novca. Pomoć će se isplaćivati kroz bespovratna sretstva i povoljne zajmove.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...