VLADA DAJE 200 MILIONA DINARA ZA AUTOPUT Vožd Karađorđe spaja Šumadiju sa istočnom Srbijom

InvesticijeNovacSrbijaVesti

1.10.2020 16:04 Autor: Ljiljana Begović 3

VLADA DAJE 200 MILIONA DINARA ZA AUTOPUT Vožd Karađorđe spaja Šumadiju sa istočnom Srbijom VLADA DAJE 200 MILIONA DINARA ZA AUTOPUT Vožd Karađorđe spaja Šumadiju sa istočnom Srbijom
Vlada Srbije donela je odluku da dodeli 200 miliona dinara Koridorima Srbije za izradu prostornog plana i generalnog projekta za autoput „Vožd Karađorđe“. Prema... VLADA DAJE 200 MILIONA DINARA ZA AUTOPUT Vožd Karađorđe spaja Šumadiju sa istočnom Srbijom

Vlada Srbije donela je odluku da dodeli 200 miliona dinara Koridorima Srbije za izradu prostornog plana i generalnog projekta za autoput „Vožd Karađorđe“.

Prema ranijim najavama autoput „Vožd Karađorđe“ spojiće Šumadiju sa Istočnom Srbijom i to preko teritorija opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.

Autoput će biti veza Istočne, Zapadne i Centralne Srbije sa Beogradom i Vojvodinom na severu, odnosno centralnom i zapadnom Evropom, kao i sa južnim delovima Srbije. Takođe, put će biti veza sa Makedonijom, Bugarskom i dalje sa Bliskim istokom i Azijom.

Foto: Tanjug/ Tijana Radojković

Najavljivano je da bi kod Lazarevca trebalo da bude izgrađena petlja preko koje će biti spojeni sadašnji autoput „Miloš Veliki“ i budući „Vožd Karađorđe“ što će biti veza ka jugu, prenosi Tanjug.

Sa koridorom 10 autoput “Vožd Karađorđe” bi trebalo da bude povezan kod Malog Požarevca.

  • Olja

    1.10.2020 #1 Author

    Jos samo da taj autoput bude izradjen od koliko- toliko kvalitetnog asfalta, da moze da odoli svim vremenskim uslovima, kako bi I trajnost nasih vozila bila duza.

    Odgovori

  • Tatjana

    1.10.2020 #2 Author

    Super

    Odgovori

  • Kaca

    1.10.2020 #3 Author

    Svakako doprinosi poboljšanju opštih uslova života gradjanima

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...