VLADA FBIH USVOJILA NOVI PAKET MERA Osigurano 50 miliona evra podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije

RegionVesti

24.9.2020 15:59 Autor: Ljiljana Begović 0

VLADA FBIH USVOJILA NOVI PAKET MERA Osigurano 50 miliona evra podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije VLADA FBIH USVOJILA NOVI PAKET MERA Osigurano 50 miliona evra podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije
Vlada Federacije BiH usvojila je novi paket mera u vrednosti od 100 miliona konvertibilnih maraka (50 miliona evra) za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona... VLADA FBIH USVOJILA NOVI PAKET MERA Osigurano 50 miliona evra podrške privredi za ublažavanje posledica pandemije

Vlada Federacije BiH usvojila je novi paket mera u vrednosti od 100 miliona konvertibilnih maraka (50 miliona evra) za ublažavanje ekonomskih posledica pandemije korona virusa.

Ukupna sredstva će biti raspodeljena na osnovu jedinstvene uredbe koju će vlada doneti na sledećoj sednici, a po programima pet ministarstva.

Od ukupnog iznosa će za mere otklanjanja posledica po turizam i ugostiteljstvo biti izdvojeno 30 miliona KM.

Za finansijsku pomoć s ciljem ublažavanja negativnih ekonomskih posledica za mere otkupa i izvoza tržišnih viškova, podrške proizvodnjama poljoprivredno ­prehrambenih proizvoda i povećanju konkurentnosti domaće proizvodnje na inostranom tržištu previđeno je 10 miliona KM.

Foto: Pixabay.com

Za mere u oblasti drumskog, železničkog i avio saobraćaja planirano je 20 miliona KM.

Za održavanje likvidnosti, obrtna sredstva i dovršetak investicija započetih pre pandemije privrednim društavima iz oblasti energije, rudarstva i industrije biti usmereno 30 miliona KM i za zdravstvo 10 miliona KM, piše portal Klix.ba.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...