Ugovori uručeni predstavnicima firmi iz Plandišta, Barande, Vršca i Ruskog Krstura

Vlada Vojvodine izdvojila 20 miliona dinara za rekonstrukciju ribnjaka

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

22.11.2021 16:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlada Vojvodine izdvojila 20 miliona dinara za rekonstrukciju ribnjaka Vlada Vojvodine izdvojila 20 miliona dinara za rekonstrukciju ribnjaka
Pet ugovora vrednih 20 miliona dinara bespovratnog novca namenjeno je podizanju novih i rekonstrukciji postojećih ribnjaka u Vojvodini, a ugovore je korisnicima uručio pokrajinski... Vlada Vojvodine izdvojila 20 miliona dinara za rekonstrukciju ribnjaka

Pet ugovora vrednih 20 miliona dinara bespovratnog novca namenjeno je podizanju novih i rekonstrukciji postojećih ribnjaka u Vojvodini, a ugovore je korisnicima uručio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić.

Božić je rekao da u Vojvodini postoji 13.500 hektara ribnjaka, od kojih se eksploatiše tek 9.500 hektara.

On je dodao i da je neophodno uložiti što više sredstava u unapređenje i očuvanje ribnjaka i razvoj ribarstva kao važne i profitabilne privredne grane, prenosi Tanjug.

Najavio je da se isti iznos bespovratnog novca za ovu svrhu može očekivati i naredne godine.

Ukupna vrednost investicija, kada se uključe i zajednička ulaganja, iznosi 40 miliona dinara.

Prema rečima vlasnika firme Kodeks Stojačić iz Deronja Miloš Stojačić, koja se bavi uzgojem konzumnog šarana, podrška pokrajinske vlade za njega ima izuzetnu važnost.

Kako kaže, ovo je jedina finansijska pomoć države koja je namenjena privrednicima u sektoru ribarstva.

“Bilo bi veoma teško samostalno izgraditi ribnjak bez takve podrške”, rekao je Stojačić i dodao da se nada da će podsticaji u oblasti ribarstva kod nas u budućnosti biti sve značajniji.

Ugovori su uručeni i predstavnicima firmi Žeravica Fishing & Hunting iz Plandišta, Ribarstvo Baranda iz Barande, Preduzeće za ribarstvo Vršački Ritov iz Vršca i Edelinski iz Ruskog Krstura.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...