"Država bi trebalo da preuzme kulturna bogatstva", kaže crnogorski ministar

Vlasnici tvrđave Arza u blokadi, ne zna se ko je postavio sporni transparent

NekretnineNovacRegionVesti

22.8.2021 10:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vlasnici tvrđave Arza u blokadi, ne zna se ko je postavio sporni transparent Vlasnici tvrđave Arza u blokadi, ne zna se ko je postavio sporni transparent
Кompanija RCG – Invest, koja u svom vlasništvu poseduje staru tvrđavu Arza na rtu Luštica, nalazi se na listi firmi koje imaju blokirane račune... Vlasnici tvrđave Arza u blokadi, ne zna se ko je postavio sporni transparent

Кompanija RCG – Invest, koja u svom vlasništvu poseduje staru tvrđavu Arza na rtu Luštica, nalazi se na listi firmi koje imaju blokirane račune kod Centralne banke Crne Gore (CBCG).

Prema podacima lista Dan, kompanija RCG – Invest blokirana je više od 226 dana, zbog neplaćenog duga od 36.060 evra. Radi se o kompaniji koja ima i nekoliko aktivnih sudskih sporova pred Osnovnim sudom u Herceg Novom, gde je u većini slučajeva tužena.

Crnogorski mediji su pre nekoliko dana objavili da se stara tvrđava Arza prodaje preko oglasa, što je uzburkalo javnost u ovoj zemlji, uz brojne negativne komentare na društvenim mrežama. Reagovao je pre tri dana i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, koji je rekao da bi „posle decenija raspikućstva država trebalo da preuzme ovakva kulturna bogatstva i da ih valorizuje kako treba“.

Na društvenim mrežama pojavila se slika na kojoj se videlo kako na tvrđavi Arza stoji transparent na kojem se nalazi broj telefona. Brojni korisnici društvenih mreža pitali su se da li je Arza zajedno sa tvrđavom i ostrvom Mamula zaista na prodaju.

Ministar Spajić kaže da mu se na dati broj telefona niko nije javljao, ali da će vlasništvo biti provereno.

I novinar Dana pokušao je da pozove broj telefona, međutim, nije bilo odgovora. Radi se o telefonskom broju koji je bio dostupan na društvenoj mreži Viberu, sa navedenim imenom Leonid.

Međutim, oglasili su se potom i iz kompanije RCG – Invest, iz koje su saopštili da vlasnici te firme nisu postavili transparent sa brojem telefona i da ne prodaju tvrđavu Arza preko oglasa, preneo je portal RTCG.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...