isporuke ovih automobila smanjene su 24,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period

Volkswagen beleži pad prihoda i dobiti zbog globalne nestašice čipova

AutomobiliFirme u fokusuLifestyleU fokusuVesti

30.10.2021 14:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Volkswagen beleži pad prihoda i dobiti zbog globalne nestašice čipova Volkswagen beleži pad prihoda i dobiti zbog globalne nestašice čipova
Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) ostvario je pad prihoda i dobiti u trećem tromesečju u uslovima smanjene proizvodnje i prodaje zbog globalne nestašice čipova.... Volkswagen beleži pad prihoda i dobiti zbog globalne nestašice čipova

Nemački proizvođač automobila Volkswagen (VW) ostvario je pad prihoda i dobiti u trećem tromesečju u uslovima smanjene proizvodnje i prodaje zbog globalne nestašice čipova.

Dobit ove kompanije pre oporezivanja u trećem tromesečju je smanjena 14,6 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, na 3,08 milijardi evra, pokazao je poslednji poslovni izveštaj.

Operativna dobit pre posebnih stavki iznosila je 2,8 milijardi evra i bila je 12 odsto manja u odnosu na uporedni period, prenosi Mina.

Iz kompanije je saopšteno da je dobit nakon oporezivanja porasla 5,6 odsto na 2,9 milijardi evra.

Prihodi od prodaje smanjeni su 4,1 odsto na 56,93 milijarde evra, pogođeni problemima u globalnim lancima snabdevanja poluprovodnicima, ključnim komponentama u automobilskoj industriji.

Volkswagen-ove isporuke smanjene su 24,4 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, na 1,97 miliona vozila, a prodaja 30 odsto na 1,81 milion vozila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...