Da li je vrituelna valuta stvarno "prazna priča"?

Vrednost Dogecoin-a drastično pala posle komentara Ilona Maska

Hi-techInvesticijeLifestyleNovacSvetVesti

10.5.2021 09:20 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Vrednost Dogecoin-a drastično pala posle komentara Ilona Maska Vrednost Dogecoin-a drastično pala posle komentara Ilona Maska
Vrednost dogecoin-a je pala za trećinu, posle komentara milijardera Ilona Maska (Elon Musk) koji je virtuelnu valutu nazvao „praznom pričom“ u popularnoj emisiji Saturday... Vrednost Dogecoin-a drastično pala posle komentara Ilona Maska

Vrednost dogecoin-a je pala za trećinu, posle komentara milijardera Ilona Maska (Elon Musk) koji je virtuelnu valutu nazvao „praznom pričom“ u popularnoj emisiji Saturday Night Live.

Guardian navodi kako su gledaoci imali velika očekivanja od izvršnog direktora Tesle i kripto-entuzijaste, koji se prozvao „dogefather“ dok je bio domaćin satirične emisije. Maskova izjava, međutim, imala je suprotan efekat od očekivanja investitora.

Kriptovaluta slična bitcoin-u, dodgecoin, u jednom trenutku pala je za 35 odsto i dostigla vrednost od 0,47 dolara. Do nedelje uveče (po britanskom vremenu) blago se oporavila na 0,49 dolara. To je znatno ispod 0,68 dolara, koliko je bila pre vikenda, preneo je Tanjug.

Vrednost digitalne valute počela je naglo da opada tokom programa, koji je prvi put internacionalno emitovan na Youtube-u. Tokom emitovanja, Mask je gledaoce upoznao sa svojom majkom Maje, koja je rekla da je uzbuđena što je od svog sina dobila poklon za Dan majki, ali je dodala: „Samo se nadam da to nije dogecoin.“

„To je budućnost valute. To je nezaustavljivo finansijsko sredstvo koje će zavladati svetom “, opisao je Mask dogecoin u drugom delu emisije. Kada je član glumačke ekipe Majkl Če (Michael Che) upitao: „Dakle, to je prazna priča?“, Mask je odgovorio: „Da, to je prazna priča“ i nasmejao se.

Dogecoin četvrta najveća digitalna valuta

Prema podacima sajta CoinMarketCap, čak i posle pada, dogecoin ostaje četvrta najveća digitalna valuta nakon bitcoin-a, ethereum-a i bananacoins-a.

Valuta se zasniva na šaljivoj slici koja kruži internetom (internet meme) – psa šiba inu (shiba Inu). Dogecoin popularnost stiče nakon što je privukao pažnju poznatih ličnosti poput Snup Doga (Snoop Dogg) i basiste grupe „Kiss“.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...