Domaći i strani turisti zainteresovani za srpske banje

Vrnjačka banja i Sokobanja najpopularnije, očekuje se veliki broj posetilaca

BiznisSrbijaTurizamVesti

17.5.2021 13:31 Autor: Marko Miladinović 7

Vrnjačka banja i Sokobanja najpopularnije, očekuje se veliki broj posetilaca Vrnjačka banja i Sokobanja najpopularnije, očekuje se veliki broj posetilaca
Interesovanje za odmor u banjama u Srbiji, koje su lane bile prepune, veliko je i ove godine, a turisti se najviše interesuju za Vrnjačku... Vrnjačka banja i Sokobanja najpopularnije, očekuje se veliki broj posetilaca

Interesovanje za odmor u banjama u Srbiji, koje su lane bile prepune, veliko je i ove godine, a turisti se najviše interesuju za Vrnjačku Banju i Sokobanju, kaže generalni sekretar Udruženja banja Srbije Vladan Vešković.

Pored ove dve banje, veliko interesovanje vlada i za Banju Koviljaču, Selters, Atomsku i Ribarsku Banju, prenosi Tanjug.

Vešković ističe da su srpske banje prošle godine prednjačile u povećanju prometa, koji bi bio i izraženiji da većina rehabilitacionih centara pred kraj prošle godine nije po drugi put bila uvrštena u zdravstveni Covid-19 sistem.

Kada je reč o stranim turistima, čiji je broj lane zbog pandemije bio znatno manji nego ranijih godina, Vešković kaže da će njihova poseta najviše zavisiti od epidemiološke situacije i zdravstvenih politika zemalja iz kojih dolaze, ali da je za očekivati povećanu posetu stranaca našim banjama.

A u njih najčešće dolaze turisti iz našeg okruženja, Crne Gore, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, kao i Rusi, koji cene srpske banje i tradicionalno ih posećuju.

Udruženje banja Srbije je predstavilo novi projekat „Upoznaj sebe putujući Srbijom“, koji ima dvostruku ulogu. Prva je da promoviše domaći turizam i destinacije koje su strogo kontrolisane kada je reč o zagađenju, kao što su Tara, Zlatibor, Vrnjačka Banja, Koštunići, Javor planina, a druga da se ljudi upoznaju sa neophodnošću zdravih stilova života.

  • Milovan94

    17.5.2021 #1 Author

    Najlepše srpske banje.

    Odgovori

  • N.N.

    17.5.2021 #3 Author

    Obe banje posetila i ostavile su na mene neopisiv utisak.

    Odgovori

  • Anna

    17.5.2021 #4 Author

    Srpske banje sve više liče na strana luksuzna odmarališta. Zbog toga i privlače veliki broj domaćih i stranih turista.

    Odgovori

  • Stefan

    17.5.2021 #5 Author

    Ne zna se koja je lepsa

    Odgovori

  • Dragana G

    17.5.2021 #6 Author

    Naše banje i planine su prave lepote… Cela Srbija je prelepa

    Odgovori

  • Violet

    17.5.2021 #7 Author

    Srpske banje su najlepše na svetu!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...