WHATSAPP DONOSI NOVA PRAVILA Ko ne pristane, ostaje bez naloga

Hi-techLifestyleSvetVesti

11.1.2021 10:43 Autor: Julijana Vincan 0

WHATSAPP DONOSI NOVA PRAVILA Ko ne pristane, ostaje bez naloga WHATSAPP DONOSI NOVA PRAVILA Ko ne pristane, ostaje bez naloga
Mobilna apilkacija WhatsApp ima nova pravila usled kojih korisnici moraju da dele podatke sa aplikacijom Facebook, u čijem se vlasništvu WA i nalazi. Ukoliko... WHATSAPP DONOSI NOVA PRAVILA Ko ne pristane, ostaje bez naloga

Mobilna apilkacija WhatsApp ima nova pravila usled kojih korisnici moraju da dele podatke sa aplikacijom Facebook, u čijem se vlasništvu WA i nalazi. Ukoliko se ova opcija odbije, kako je istaknuto, WhatsApp briše konkretan nalog.

Ova pravila spominju se u podsetniku unutar aplikacije, kao i na stranici za pravila o privatnosti. U obaveštenju ispisanom pravnim izrazima, nalazi se i deo u kom se navodi da će WhatsApp da radi sa drugim aplikacijama u okviru kompanije Facebook, kao što je, na primer, Instagram.

Mobilne aplikacije
Foto: Pixabay

Tako ćete, prihvatanjem ugovora, ovom preduzeću pružiti veliki broj ovlašćenja koje ne idu baš uz aplikaciju za enkriptovanu razmenu poruka, što je imidž kakav WhatsApp već dugo pokušava da održi.

Kako je napisano, razlog za ovo deljenje podataka pokušaj je da se poboljša rad i da se još više personalizuju i povežu sve aplikacije unutar američke firme Facebook.

Čovek drži telefon u ruci
Foto: Pexels.com

U svim aplikacijama, reklamira se da na taj način korisnici dobijaju „poboljšane usluge, bolje predloge i reklame skrojene prema sopstvenom ukusu“.

Ipak, zadiranje u privatnost ne staje na tome, prenosi tPortal. Naime, Facebook će pristup podacima korisnika pružiti i spoljnim kompanijama, uključujući oglašivače koji koriste njegove usluge.

Momak i devojka sede na klupi, svako gleda u svoj telefon
Foto: Pixabay.com

Ista stvar važi i za funkcije poput gledanja video-snimaka unutar WhatsApp. Ako korisnik klikne na video, program za reprodukciju moći će izvoru snimka da ustupi pristup IP adresi korisnika.

Takođe, WhatsApp ne daje opciju svojim korisnicima da zadrže privatnost, tako da će svi korisnici pomenute aplikacije morati da prihvate nova pravila do 8. februara 2021. godine, ili da jednostavno ostanu bez naloga.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...