WIZZ AIR STABILAN I PORED KRIZE ZBOG KORONE Očekuje obnavljanje letova do jula

Firme u fokusuSvetU fokusuVesti

25.3.2020 15:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

WIZZ AIR STABILAN I PORED KRIZE ZBOG KORONE  Očekuje obnavljanje letova do jula WIZZ AIR STABILAN I PORED KRIZE ZBOG KORONE  Očekuje obnavljanje letova do jula
Niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air koji zapošljava stotine ljudi, očekuje da će normalne operacije, koje je pogodila epidemija korona virusa , biti obnovljene do jula.... WIZZ AIR STABILAN I PORED KRIZE ZBOG KORONE  Očekuje obnavljanje letova do jula

Niskobudžetni avioprevoznik Wizz Air koji zapošljava stotine ljudi, očekuje da će normalne operacije, koje je pogodila epidemija korona virusa , biti obnovljene do jula.

Direktor avionske kompanije Jozsef Varadi istakao je da će situacija u aprilu biti slična onoj u martu i letovi koji se otkazuju mogu se menjati iz dana u dan, ali uobičajene usluge mogle bi se obnoviti do jula. Wizz Air obavlja 20 odsto manje letova od predviđenih, a od njegovih 121 aviona, deset je prizemljeno. Ni zaposleni nisu otpušteni, ali je deo osoblja poslat na odmor , rekao je Varadi, prenosi portal Ex-Yu Aviation.

Wizz Air bio je prisiljen da obustavi sve operacije u bivšoj Jugoslaviji zbog zatvaranja aerodroma na svoja tri glavna tržišta u regionu.

Varadi je napomenuo je da će avionska kompanija u dobrom položaju dočekati zaustavljanje krize. On je dodao da je prema industrijskim istraživanjima, Wizz Air jedna od najjačih avionskih kompanija na svetu što se tiče likvidnosti i solventnosti. On smatra da kada kriza najjače udari, ona će druge znatno više pogoditi od Wizz Air-.a

Varadi je izneo tvrdnju da bi Wizz Air mogao da se finansira tri godine a da ne leti ni jednim letom. On je dodao da mnoge od konkukentskih aviokompanija imaju jedan do dva meseca likvidnosti, I zato mnogi već pokušavaju dobiti kredite ili pregovaraju s vladama o finansijskoj pomoći, jer u protivnom neće moći da prežive.

Varadi je dodao da će te kompanije, čak I da dobiju finansiranje, morati da menjaju svoje planove, jer će taj novac morati da vrate. Zato on očekuje da će slabije aviokompanije nestati ili nastaviti da slabe, dok će jače moći nakon krize da zauzmu znatno bolje tržišne pozicije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...