HRVATSKA PRILAGOĐAVA NACIONALNO ZAKONODAVSTVO EVROPSKOJ DIREKTIVI

Za Hrvate više nema jeftine kineske online nabavke

InvesticijeNovacRegionVesti

18.5.2021 22:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Za Hrvate više nema jeftine kineske online nabavke Za Hrvate više nema jeftine kineske online nabavke
U Hrvatskoj se 1. jula ukida oslobođenje od plaćanja poreza na dodatu vrednost pri uvozu pošiljki male vrednosti, do oko 20 evra, iz trećih... Za Hrvate više nema jeftine kineske online nabavke

U Hrvatskoj se 1. jula ukida oslobođenje od plaćanja poreza na dodatu vrednost pri uvozu pošiljki male vrednosti, do oko 20 evra, iz trećih zemalja.

Tako će hrvatski građani koji putem interneta kupuju robu, na primer, iz Kine, Amerike, Velike Britanije, ali i Srbije i drugih država regiona, za sve male pošiljke navedene vrednosti, od početka jula plaćati porez na dodatu vrednost, po stopi od 25 odsto.

Hrvatska Poreska uprava je, na svom sajtu, objavila uputstvo i objašnjenje posebnih postupaka pri oporezivanju za usluge i prodaju dobara na daljinu, a u skladu s izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost.

Sličnu odluku, kako bi nacionalno zakonodavstvo uskladile sa evropskim, doneće i sve druge članice EU, jer ih na to obavezuje direktiva Veća (EU) 2017/2455 i direktive Veća (EU) 2019/1995, koje se primenjuju od 1. jula ove godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...