Postignut dogovor između institucija Srbije i Turske

Za putovanje u Tursku od 14. maja dovoljan samo elektronski sertifikat

BiznisSrbijaTurizamU fokusuVesti

12.5.2021 20:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Za putovanje u Tursku od 14. maja dovoljan samo elektronski sertifikat Za putovanje u Tursku od 14. maja dovoljan samo elektronski sertifikat
Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv... Za putovanje u Tursku od 14. maja dovoljan samo elektronski sertifikat

Građani Srbije i Turske moći će da putuju između dve zemlje od 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

„Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske“, navodi se u saopštenju MSP.

U okviru dogovora, koji je potvrdila i Vlada Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane, odnosno oni mlađi od 18 godina, mogu da na teritoriju Srbije i Turske uđu bez testa i karantina. u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji. Srbija i Turska će takođe, kako se navodi, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19.

Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i između Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija Nikola Selaković i Peter Sijarto, zaključuje se u saopštenju.

  • Tina

    12.5.2021 #1 Author

    Nadajmo se da ni ti uslovi nece trajati dugo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...