Ministarka rudarstva i energetike o preduslovima za budući rudnik kod Loznice

Za realizaciju projekta Jadar neophodna je zaštita životne sredine

SrbijaVesti

22.3.2021 12:52 Autor: Marko Miladinović 1

Za realizaciju projekta Jadar neophodna je zaštita životne sredine Za realizaciju projekta Jadar neophodna je zaštita životne sredine
Država neće napraviti ni jedan korak u realizaciji projekta Jadar bez poštovanja procedura zaštite životne sredine, ma koliko ovaj projekat bio značajan, izjavila je... Za realizaciju projekta Jadar neophodna je zaštita životne sredine

Država neće napraviti ni jedan korak u realizaciji projekta Jadar bez poštovanja procedura zaštite životne sredine, ma koliko ovaj projekat bio značajan, izjavila je danas u Loznici potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je tokom posete Loznici, sa gradonačelnikom Vidojem Petrovićem i načelnikom Mačvanskog upravnog okruga Vladanom Krasavcem, razgovarala o budućem rudniku jadarita i daljoj izgradnji elektromreže za potrebe stanovništva i budućih investitora.

„Projekat Jadar je bio najvažnija tačka sastanka, jer će imati uticaj na celu Evropu. Ovde se nalazi 10 odsto svetskih rezervi litijuma i to je veliko bogatstvo, ali ništa se neće uraditi ako se ne bude ispoštovala svaka odluka i procedura u oblasti zaštite životne sredine“, izjavila je ministarka Mihajlović posle sastanka.

Mihajlović je najavila da će biti formiran tim od predstavnika ministarstva i lokalne samouprave, koji će dnevno razmatrati sva pitanja u vezi sa ovim projektom, s ciljem da se građani istinito i pravovremeno obaveštavaju o svim detaljima.

  • Olja

    23.3.2021 #1 Author

    Normalno je da treba prvo da se ispostuje procedura zastite zivotne sredine.Vazduh nam je i ovako previse zagadjen!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...