ZA TURISTIČKU SEZONU U CRNOJ GORI NEMA SPASA Broj gostiju porastao, ali gubici nenadoknadivi

BiznisRegionTurizamVesti

14.9.2020 09:47 Autor: Marija Jovanović 1

ZA TURISTIČKU SEZONU U CRNOJ GORI NEMA SPASA Broj gostiju porastao, ali gubici nenadoknadivi ZA TURISTIČKU SEZONU U CRNOJ GORI NEMA SPASA Broj gostiju porastao, ali gubici nenadoknadivi
U Crnoj Gori je 11. septembra boravilo oko 27.000 turista, što je trećina rezultata u odnosu na isti period prošle godine, kazao je državni... ZA TURISTIČKU SEZONU U CRNOJ GORI NEMA SPASA Broj gostiju porastao, ali gubici nenadoknadivi

U Crnoj Gori je 11. septembra boravilo oko 27.000 turista, što je trećina rezultata u odnosu na isti period prošle godine, kazao je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

“Poslednjih nekoliko sedmica beležimo da procentualno učešće ovog perioda u odnosu na prošlu godinu raste u odnosu na to kakav je bio slučaj ranije”, kazao je Davidović za TV Crna Gora.

On je podsetio da se crnogorski turizam tokom jula kretao na oko deset odsto u odnosu na isti period prošle godine, a ista situacija bila je i početkom avgusta.

Foto: Pixabay.com

Vremenom taj broj je počeo da raste, kao što smo i očekivali da će liberalizacija protoka turista vremenom dovesti i do porasta turističkog prometa, ali nažalost on je daleko od onog što je recimo bio promet rekordne prošle godine”, kazao je Davidović.

On je istakao da se u ovom trenutku beleže određeni pomaci ali, kako je kazao, to nije nešto što može nadoknaditi rezultat koji je bio u julu i avgustu, dva najznačajnija meseca u turističkom prometu Crne Gore.

Trenutno je u Crnoj Gori najviše gostiju iz regiona. Zabeležen je i manji broj gostiju iz Ukrajine, Belorusije, kao i blagi porast gostiju iz Rusije koji dolaze preko drugih aerodroma, objasnio je Davidović.

Što se postsezone tiče, Davidović je kazao da epidemiološka situacija u ovom trenutku ne daje nadu za preveliki optimizam, a i bez nje Crna Gora ne bi mogla da računa na rezultat koji bi izvukao jul i avgust.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...