ZABELEŽEN RAST POSLOVNIH PRIHODA SRPSKE EKONOMIJE U trećem kvartalu veći za 9,6 odsto

SrbijaVesti

4.12.2020 13:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

ZABELEŽEN RAST POSLOVNIH PRIHODA SRPSKE EKONOMIJE U trećem kvartalu veći za 9,6 odsto ZABELEŽEN RAST POSLOVNIH PRIHODA SRPSKE EKONOMIJE U trećem kvartalu veći za 9,6 odsto
Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u Republici Srbiji u trećem kvartalu 2020. godine bili su veći za 9,6 odsto u odnosu na isti... ZABELEŽEN RAST POSLOVNIH PRIHODA SRPSKE EKONOMIJE U trećem kvartalu veći za 9,6 odsto

Poslovni prihodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u Republici Srbiji u trećem kvartalu 2020. godine bili su veći za 9,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).

U poređenju s drugim kvartalom 2020. godine, zabeležen je njihov rast od 17,8 odsto. U informaciono-komunikacionom (IKT) sektoru poslovni prihodi su bili veći za 7,7 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U poređenju s drugim kvartalom 2020. godine, zabeležen je njihov rast od 4,5 odsto.

Kako se ističe, poslovni rashodi u nefinansijskoj poslovnoj ekonomiji u trećem kvartalu 2020. godine bili su veći za 7,2 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ukoliko se uporede sa drugim kvartalom 2020. godine, njihov rast iznosi 14,4 odsto. U informaciono-komunikacionom (IKT) sektoru poslovni rashodi su bili veći za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. U poređenju s drugim kvartalom 2020. godine, zabeležen je njihov rast od 6,8 odsto, navodi se u saopštenju RZS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...