Nije štetno po zdravlje, ali sadržaj ne odgovara deklaraciji

Zabranjen uvoz mleka iz BiH

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

16.7.2021 11:15 Autor: Miljan Paunović 1

Zabranjen uvoz mleka iz BiH Zabranjen uvoz mleka iz BiH
Od petka ujutru zabranjen je uvoz u Srbiju mleka robne marke „Pilos“, mlekare „MI 99“ iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini, i to zbog... Zabranjen uvoz mleka iz BiH

Od petka ujutru zabranjen je uvoz u Srbiju mleka robne marke „Pilos“, mlekare „MI 99“ iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini, i to zbog neodgovarajućeg kvaliteta, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

„Na osnovu laboratorijskih analiza utvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima, neki dan je bila priča u Lidlu, a ja mislim da ga ima i u Merkatoru i nekim drugim trgovinama“, rekao je ministar gostujući na TV Prva.

Dodao je da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko, već i na druge mlečne proizvode ovog proizvođača, a količine koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

„Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje“, precizirao je Nedimović.

On je naveo i da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje, pa oni koji su ga konzumirali ne moraju da se plaše.

Tagovi
BIH MLEKO UVOZ
  • VERA

    10.2.2022 #1 Author

    Još jedna potvrda koliko nam je hitno potredna Referentna laboratorija koja se godinama priprema kroz projekte. Privatne laboratorije zgrću ogroman novac dok država pdugovlači da sama kontroliše sve uzorke hrane i pića.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...