ZAJEDNIČKO TRŽIŠTE BEZ BARIJERA, cilj je regionalne komore Zapadnog Balkana

RegionSrbijaVesti

6.10.2020 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

ZAJEDNIČKO TRŽIŠTE BEZ BARIJERA, cilj je regionalne komore Zapadnog Balkana ZAJEDNIČKO TRŽIŠTE BEZ BARIJERA, cilj je regionalne komore Zapadnog Balkana
Za jačanje stabilnosti, konkurentnosti i ekonomski napredak regiona od presudne važnosti jeste da se potpisani sporazumi što brže sprovedu, saglasili su se na sastanku,... ZAJEDNIČKO TRŽIŠTE BEZ BARIJERA, cilj je regionalne komore Zapadnog Balkana

Za jačanje stabilnosti, konkurentnosti i ekonomski napredak regiona od presudne važnosti jeste da se potpisani sporazumi što brže sprovedu, saglasili su se na sastanku, održanom 5. oktobra, predsednici privrednih komora regiona – članica Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke (KIF ZB6) i albanski premijer Edi Rama.

To je neophodno da bi privreda i građani osetili konkretne koristi regionalnih ekonomskih integracija – izgradnje zajedničkog tržišta bez barijera i čvršćeg povezivanja kompanija u regionu, izjavio je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije (PKS) i Komorskog investicionog foruma, nakon sastanka u Vladi Albanije.

Zahtev za doslednu i hitnu primenu postignutih dogovora i sporazuma zajednička regionalna komora Zapadnog Balkana, koja predstavlja oko 400.000 kompanija – članica šest nacionalnih komora, uputiće, kako je istakao Čadež, predsednicima vlada svih zemalja u regionu.

Nakon osnivanja Poslovnog saveta kao svog savetodavnog tela, Komorski investicioni forum pratiće svakodnevno napredak na terenu, u otklanjanju prepreka za uspešnije privređivanje unutar regiona i sa EU i o tome redovno informisati zapadnobalkanske vlade, predlažući mere koje će obezbediti slobodan protok ljudi, robe, usluga i kapitala i tako privrednicima olakšati poslovanje i smanjiti troškove, najavio je predsednik PKS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...