Bolje nego lane, ali još uvek daleko od rezultata iz 2019. godine

Zaključno sa junom, turistički prihod Egipta oko četiri milijarde dolara

BiznisSvetTurizamVesti

4.7.2021 13:47 Autor: Marko Miladinović 0

Zaključno sa junom, turistički prihod Egipta oko četiri milijarde dolara Zaključno sa junom, turistički prihod Egipta oko četiri milijarde dolara
Prihodi Egipta od turizma iznosili su između 3,5 i 4,0 milijarde dolara tokom prve polovine 2021. godine, saopštila je zamenica egipatskog ministra turizma, Gada... Zaključno sa junom, turistički prihod Egipta oko četiri milijarde dolara

Prihodi Egipta od turizma iznosili su između 3,5 i 4,0 milijarde dolara tokom prve polovine 2021. godine, saopštila je zamenica egipatskog ministra turizma, Gada Šalabi (Ghada Shalaby).

U periodu od januara do juna 2021. godine ovu arapsku zemlju poznatu po turizmu posetilo je oko 3,5 miliona turista, rekla je Šalabi za Reuters, a prenosi Tanjug.

Prošlogodišnji prihodi Egipta od ovog vitalnog sektora pali su zbog pandemije korona virusa za 70 procenata na oko četiri milijarde dolara u odnosu na 13,03 milijarde dolara iz 2019. godine.

„Očekujemo da će broj turista porasti u narednom periodu za 45 do 60 osto u odnosu na prošlu godinu“, dodala je Šalabi. Prema njenim rečima, prosečna potrošnja turista po noćenju iznosi oko 95 dolara.

Prihodi od turizma su važan izvor deviza za Egipat, a ova industrija u normalnim okolnostima učestvuje u bruto domaćem proizvodu zemlje sa oko 15 procenata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...